MAGNOLIA JAZZBAND

Kr. 150/100 / 09.12.15 20:00 Del denne siden

Magnolia Jazzband (MJB) ble startet i 1972 av trombonisten Gunnar Gotaas. Magnolia er et av de få band som spiller New Orleans Revival Jazz, en stilart som har fått sitt navn fra det at den ble oppdaget av musikkforskere på omkring 1940-tallet og da fikk en utbredt popularitet og ny blomstringsperiode.

Musikkstilen bandt sammen tradisjonell jazzmusikk og rhythm and blues. New Orleans-musikere har alltid kombinert musikalske genre fritt, og dette er et av kjernepunktene i jazzens utvikling. I kirkene svingte gospelrytmene, og "brassbands" spilte rytmisk musikk ved begravelser og parader, og sammen med elementer fra blues og ragtime, utviklet New Orleans-jazzen seg, med sitt helt spesielle "beat". Mange kjente musikere (bl.a. King Oliver og Louis Armstrong) utvandret fra New Orleans omkring 1920, men de som ble tilbake i hjembyen beholdt også en helt spesiell egenart, slik som f.eks. Percy Humphrey, "Kid" Thomas og "Sweet" Emma Barret.

Den dag i dag finner man fortsatt et musikalsk og kulturelt mangfold i New Orleans, og Magnolia Jazzband er en verdig representant for dagens spillestil her hjemme på berget. MJB har blitt karakterisert som et av de mest "rotekte" norske jazzband, som forsøker å spille denne genuine, innfødte New Orleans-jazz, som har blues og gospel som utgangspunkt.

Gunnar Gotaas tb, Anders Bjørnstad tp, Georg Reiss cl,
Børre Frydenlund vo/bjo/git, Håkon Gjesvik pno, Sebastian Haugen Markussen bass, Torstein Ellingsen dms