Arne Vatnøy

Kr tba / 10.01.11 21:00 Del denne siden

- Anbefalt av sir Paul McCartney på NRK - Spilt live for 80 millioner europeiske TV-seere - Representerte Norge i den internasjonale Garganofestivalen i Italia

Det er sagt om Arne Vatnøys musikk at den appellerer til publikum i alle aldere, og spenner over et vidt musikalsk spektrum. Innenfor sjangeren pop-jazz har singer/songwriter Vatnøy utviklet et lydbilde som har en bred kommersiell appell, samtidig som den krever noe av lytteren. Arne Vatnøy bygger sine låter hovedsaklig rundt pianoet, og befinner seg i samme musikalske landskap som Rufus Wainwright, Ben Folds, Tori Amos og Jamie Cullum. Andre inspirasjonskilder er gamle jazzhelter som Chet Baker, Miles Davis, og Keith Jarret. Etter utallige konserter i løpet av tre år i kulturbyen Liverpool, har Arne Vatnøy slått seg ned i Norge for å promotere debutalbumet «Tide», et album som er blitt framhevet av sir Paul McCartney på NRK (Lørdagsrevyen, 19.05.07). I England spilte Vatnøy akustiske konserter, samt med fullt band, i blant annet Manchester, London og hjembyen Liverpool. Her ble han etter hvert ansett som en av de mest spennende og lovende akustiske utøverne på Liverpools yrende indiescene. Hjemme i Oslo har Arne Vatnøy spilt utallige konserter både med fullt band og i en akustisk setting, blant annet på en showcase for Universal Music Norge på Gamla i juni 2008. Han har også gjort gjesteopptredener på Jazzfestivalen i Kongsberg i 2008 og 2009, og ble festivalens utsendte til Angola i november 2008 sammen med Merete Solli. I juli 2008 representerte Vatnøy Norge i den anerkjente internasjonale musikkfestivalen Slavianski Basaar i Hviterussland, hvor han havnet på 6. plass av 25 deltakere fra hele verden. Her spilte han live tre kvelder på rad for et TV-publikum på 80 millioner.
I november starter Vatnøy samarbeidet med den anerkjente italienske produsenten Carmelo La Bionda, som har stått bak en rekke internasjonale hits som ”Vamos a la Playa”, samt jobbet med den internasjonale tungvekteren Rhianna.

Program

neste ti konserter

Lørdag 30.05.20 16:00

Helle Brunvoll og Magne Arnesen - strømmekonsert

Lørdag 06.06.20 16:00

Kompen Quintet - strømmekonsert

Hele programmet