Oslo Jazzforum : Arch70

kr 100,- / 10.03.10 21:00 Del denne siden

Anders Lønne Grønseth - saksofon
Matthew Bourne (UK) - fender rhodes
Audun Ellingsen - kontrabass
Ulrik Ibsen Thorsrud - trommer

Arch70 er et ferskt samarbeid mellom tre norske musikere som har lang fartstid sammen i kvartetten Sphinx, og den britiske pianisten Matthew Bourne.

Den norske trioen var på søk etter den siste ingrediensen i sitt musikalske brygg, og oppsøkte en gammel kjenning som har hatt stor suksess på den britiske og europeiske jazzscenen de siste årene. Musikken er komposisjons-basert, dog spontan og sjangerfri. Her utforskes ukjente tonaliteter, taktarter og klanglige landskaper. Den umiskjennelige lyden av fender rhodes trekker i retning av tidlig fusion, mens influenser fra rock, moderne komposisjonsteknikker, østlige musikktradisjoner blander seg inn.

Matt Bourne har markert seg som en av de mest originale unge musikerne på den europeiske jazzscenen, gjennom sitt soloprosjekt for piano og diverse elektronikk og multimedia. Han har blant flere priser mottatt «Innovation Award» under BBC Radio Jazz Awards i 2002, og International Jazz Festivals Organization (IJFO) International Jazz Award i 2005 (prisen som senere har blitt tildelt Kjetil Møster og Mathias Eick).

Det var mange hevede øyebryn etter Bourne's konsert under Molde Jazzfestival i 2005. Konserten har senere blitt utgitt på CD, «The Molde Concert». Musikkguiden Groove skrev bl.a.:

«Kjempebra, kjempemoro og svært annerledes .... med en herlig og løs holdning til musikalske rammer ble det en rett befrielse å være vitne til denne oppvisningen.»

Anders Lønne Grønseth, Audun Ellingsen og Ulrik Ibsen Thorsrud er aktive musikere i Oslo. Med bandet Sphinx har de gitt ut flere plater og turnert i Norge, Storbritannia, Japan og på kontinentet. I tillegg er de involvert i prosjekter som Audun Automat, Mini Macro Ensemble, Frøy Aagres Offbeat, Grønseth/Skinner og Parallax.

Se også: myspace.com/arch70

Program

neste ti konserter

Hele programmet