Christiania 12 - Tore Jensen 80 år!

Kr. 150/100 / 10.06.15 20:00 Del denne siden

Tore Jensen mottok i 1987 Buddyprisen, Norsk Jazzforums høyeste utmerkelse. Tore utmerker seg som en fremragende trompetist, og han har betydd mye for å bedre jazzens utbredelse i Norge. Han har vært en pådriver til å engasjere unge musikere til vår jazzklubb og har vært med på å etablere en rekke orkestre opp igjennom årene som har gått. Denne siste klubbkvelden før sommeren inviterer Christiania 12 og New Orleans Workshop publikum til å feire Tore Jensens 80 års fødselsdag.

Christiania 12 er et storband satt sammen av de beste musikerne fra ulike jazzband i Oslo-regionen. Orkesteret ble etablert i 1992, på initiativ fra NOWJC, og de er et av klubbens to husband, i godt jazzfølge med Magnolia JB. Christiania 12 spiller musikk i ekte 30-talls-stil og spilleglede, virtuositet og god nostalgi er noen av stikkordene for dette helt unike orkesteret.

Anders Bjørnstad tp, Per Borthen tp, Tore Jensen tp, Ola Rønnow tb, Harald Halvorsen tb, Johan Bergli sax/cl, Øistein Isachsen sax/cl, Peter Opsvik sax/cl, Arild Berger pno, Børre Frydenlund git/bjo/voc, Svein Otto Aarbostad bass, Bjørn Olufsen dms