Oslo Jazzfestival presenterer: Hamilton de Holanda

Kr 325,- + avg. / 10.08.15 22:00 Del denne siden

Den multiprisvinnende instrumentalisten Hamilton de Holanda begynte å spille mandolin i en alder av fem år, et instrument som har lang tradisjon i hans hjemland Brasil. Hovedsakelig er han inspirert av choro, som betyr klagesang og har vært en populær musikksjanger i Brasil siden 1800-tallet.

Andre liker å beskrive musikken hans som «new choro», men Holanda sier selv at sjangeren er så vakker i seg selv at det ikke finnes noen grunn til å pynte på den. Allikevel er han en av de største nyskaperne innenfor brasiliansk folkemusikk – mye på grunn av inspirasjonen han henter fra sjangre som bossa nova og jazz, men ikke minst fordi mandolinen han spiller på, eller bandolimen som det heter på brasiliansk, har 10 strenger istedenfor det vanlige antallet av åtte. Dette gir ham en helt særegen sound, og har frembrakt kallenavnet «bandolimens Jimi Hendrix» utenfor landegrensene.

Hamilton de Holanda har også samarbeidet med europeiske musikere. Høsten 2013 ga ECM ut en duoplate der han sammen med den italienske jazzpianisten Stefani Bollani overrasker og imponerer stort.

Program

neste ti konserter

Hele programmet