Øyvind Hellner - en reise i lydbilder

Øyvind Hellner - en reise i lydbilder


Tirsdag 10.09.19 Kl. 20:00 / Kr. 200,- / Billett

i 2017.  Fra 2005 har han spilt en rekke konserter i inn og utland: solo, duo og prosjekter med helt opptil 12 personer i samme band. 

Øyvind startet sin musikk karriere i 1977. Da med
opptak i felt. Maurtuer, kuruker, trikker etc. I 1982 var han med på å starte bandet Insomnia, som ga seg
Vi får høre: Wolf and the gang, Chaotic Morphs, Ijin,  Håkon Lie/Tone Gleditsch Stabell og Nekrom.Wolf and the gang: Øyvind Hellner: Synthesizer.  Espen Ursin: Bratsj. Dario Fariello: Saksofon. Jon Christophersen: Klarinett.De spiller improvisert med raske skiftninger i lydbildet. Wolf and the gang ble startet i januar 2011. Bygd opp av Mr Wolf (Øyvind Hellner) og Espen Ursin. Første konsert med disse to sammen var i 1983. Wolf an the gang har fra 2011 spilt ca 40 konserter. Bandet har hatt like mange ulike besetninger. Fra 3 til 13.Chaotic Morphs (ambient elektronika)Øivind Olsen aka Chaotic Morphs kommer opprinnelig fra kalde forblåste Kristiansund. Har hatt base i Oslo fra 2007. Spilte i coverband fra midten av 70-tallet for så å kutte ut musikken på begynnelsen av 80-tallet. Startet opp igjen rundt 2000 med Hammond-orgel for så å peile seg mer og mer inn på synth. Dette utviklet seg til en lidenskap for eksperimentell musikk med inspirasjon fra de riktig gamle fra 50-tallet og utover. Else Marie Pade, Karlheinz Stockhausen, Arne Nordheim og andre. Spiller på "west coast" DIY synther som Serge modular og Buchla. Musikken kan vel klassifiseres som ambient, eksperimentell og til tider litt støyete. Startet opp 2017 konsertserien LilleLyd som ble arrangert på og i samarbeid med LilleKampen Kafé som et tilbud til musikere og publikum som er interessert i musikk av det litt odde slaget. LilleLyd har dessverre blitt lagt på is en stund pga at konsertstedet ble lagt ned våren 2019. Forhåpentligvis blir det en fortsettelse. Har gjort en del konserter i Oslo: Lufthavna MIR, Kafé Hærverk, Norges Musikkhøgskole, Deichmanske bibliotek og andre steder enten solo eller i samarbeid med andre. Har også blitt spilt på radiokanaler i USA og England. Ga ut kassetten "Q" på labelen TIEP (Tke It Easy Policy) i 2016.IJIN er Christian Blandhoel, f. 1976 i Oslo. Improvisert Postnoise fremført på en" FEEDBACKER",  en ombygget elektrisk gitar som genererer og kontrollerer feedback.  IJIN Startet i 2010 som en videreføring av kunstprosjektet my first recordlabel.  Et prosjekt som omhandlet modifisering av instrumenter for å finne nye måter å generere lyd, det var her instrumentet som kalles feedbacker ble utviklet av Blandhoel, som også er billedkunstner og skulptør. Musikken forholder seg til en tilstand av fremmedgjøring og tilfeldige komposisjoner, på knivseggen av Støymusikk med innspill av musikalitet og rytme.  Et lydspor til å vandre gatelangs i et urbant miljø. IJIN er et japansk ord en avart av Gaijin som er ment nedsettende og  betyr fremmed person og brukes om alle som er ikke japanske, Ijin derimot referer spesifikt til «fremmede» fra Amerika og vesten.  www.ijin.no  , www.blandhoel.comHåkon Lie / Tone Gleditsch Stabell

Håkon Lie har spilt sin egen blanding av noise,
lydcollage og pling plong i flere år, både solo og med musikere som Dario
Fariello, Harald Fetveit, Utku Tavil og Sindre Bjerga. Med sin eksperimenterende tilnærming til turntablism
spiller Håkon nære, kaotiske, intime, fragmentariske og taktile ikke-ballader
ved hjelp av knust vinyl, klipte kassettbånd og kontaktmikrofoner. Konsertene
hans kan være forvirrende, utfordrende og fragmentariske opplevelser, som også
kan ha humoristiske innslag. I tillegg til å spille, er Håkon en av ildsjelene
bak konsertserien Nonfigurativ musikk i Tønsberg.

Tone Gleditsch Stabell uttrykker seg gjerne i tekst, bilder
og musikk. Hun har skrevet flere diktsamlinger og barnebøker, og har spilt
diverse instrumenter, hovedsakelig fløyter, siden barndommen. Hun har også
designet kassett- og cd-covere. 

Håkon Lie og Tone Gleditsch Stabell har også samarbeidet ved
tidligere anledninger.NekromTil sist får dere en smakebit av harsedrone. Kenneth K. Langås har bakgrunn som billedkunstner og har blant annet vært medlem av teatergruppen Verdensteatret. De siste årene har han spilt både solo, og i en rekke konstellasjoner innen støy/impro som omfatter blant annet Nekrom, Morken, Kjøttpøkk og Hotbox. Sistnevnte er unike intense og voldsomme konserter i bil, som har spilt i Cape Town, St.Petersburg, Hanoi og på en rekke kunst- og musikkfestivaler. 

Lignende: