Mighty Magnolias.

Østkanten Bluesklubb : Mighty Magnolias.


Fredag 28.10.22 Kl. 21:00 / Kr. 300,- / medlemmer NBU kr. 250,- / studenter kr. 150,- / Billett

Et av Norges mest kritikerroste orkester innen den såkalte americana-tradisjonen, Mighty Magnolias gjester nok en gang Østkanten Bluesklubb og Herr Nilsen!

Konsertstart kl. 21.00. Billetter på TicketCo.

Kvintetten, med geografisk opphav fra Bergen og Bjørnafjordområdet, har opparbeidet seg en solid og trofast fan-skare på Østlandet gjennom flere solide opptredener på hovedstadens mest prestisjetunge klubbscener og arrangement. Og festivaler som Dark Season Blues på Svalbard og Interstate-19 på Vulkan, Oslo. Og det blir vel tredje gang ut på  Herr Nilsen denne gang!

Bandet har, sin oppsiktsvekkende unge gjennomsnittsalder til tross, allerede tre fullengdere under eget navn og en rekke singler på sin studio-CV. I tillegg til et album der de backer Odd-Erik Lothe. (OBS – må for all del ikke forveksles med en viss reality-TV figur!) Alle til stående ovasjoner fra pressen, fra NRK til Dagbladet til Blues News og Dust of Daylight.

Denne høsten har de også sluppet en single med selveste Ida Jenshus som gjestevokalist, noe som heller på ingen måte har gått det bredere lag roots-publikum forbi. Det er i for seg ikke noe nytt at Mighty’s tiltrekker seg solide samarbeidspartnere. Brødrene Henrik og Amund Maarud har jo vært sentrale figurer, både som produsenter og musikere både i studio og på scene. Det samme med multippel Spellemannsprisvinner Bendik Brænne.

I utgangspunktet består Mighty Magnolias line-up av Emil A Nordtveit (gitar/vokal), Ine Tumyr (vokal/perc), Erik Rolland (gitar), William Rolland (bass). Hvem som vil stille bak trommesettet på Herr Nilsen denne gangen, er nok fortsatt litt uavklart. Muligens blir det yngstemann Rolland – Idar. Kanskje blir det den multippelt Spellemanns-mottager Einar Olsson. Eller rett og slett originaltrommis Stian Tumyr. (Som for øvrig i likhet med søster Ine også mottok en Spellemann i bluesklassen under sin tid i ORBO & The Longshots)

Uansett, Mighty magnolias vil by alle fremmøtende på et heidundrende sett i all hovedsak bestående av sitt egenkomponerte materiale. Nevnte unge alder til tross, er det musikken fra seksti- og søttitallet som har hatt tyngst påvirkning på bandets musikalske uttrykk, Gjengen har enkelt sagt som geskjeft og målsetting å bryte ned det musikalske DNA fra artister Them/Van Morrison, Beatles, Stones, Kinks, Dylan, CCR, Parsons/Harris, Eagles, Petty/Heartbreakers og nyere ting som The Jayhawks, for så å sette det sammen igjen til sin helt egne sound og uttrykk. Og det har de til de grader lykkes med. Vel møtt!

                                                                                                              Myregubben

Lignende:
Mandag 02.10.23 Knut Hem - solokonsert
Lørdag 07.10.23 Terje Espenes med band
Lørdag 21.10.23 Cash Commitment
Tirsdag 14.11.23 Jørun Bøgeberg - solokonsert