HALVSØSTRA og Tove Bøygard:
Konsert på Herr Nilsen 11. juni kl. 20.00 100 år med stemmerett for kvinner!

/ 11.06.13 20:00 Del denne siden

Arrangementet er en av tre etterfester etter den store markeringen av stemmerettsjubileet på Eidsvolds Plass tirsdag 11. juni.

Halvsøstra? 5 kvinner med forkjærlighet for: norsk urgroove, latinsk intensitet, indisk krydder, samisk mystikk og kvinnestemmer i lyrisk harmoni! Med fornyet spillesug, gammel glød, og alderens galskap er Halvsøstra krutt for kroppen, salve for sjelen, og smøring for motet. 100 år siden kvinnene fikk stemmerett: I år, 2013, spiller de sin rykende ferske konsert med fokus på stemmerettsjubileet. Nye låter om bl.a. Aasta Hansteen - Kvinnen med paraplyen, Signe fra Gran -Signes gitar, og den hundre år gamle amerikanske kvinne-stemmerettssangen; The Yellow Ribbon på norsk! Halvsøstra har sin bakgrunn i kvinnemusikkgruppa Amtmandens Døtre som oppsto på midten av 70-tallet. De er seinere blitt kalt ”lydsporet til kvinnebevegelsen”. Musikerne i Amtmandens Døtre var samlet rundt et kvinnepolitisk engasjement koblet med spille- og formidlingsglede. De hadde stor kvinnepolitisk og musikalsk betydning i sin samtid. Hege Rimestad, Kjersti Martinsen og Bente Geving spilte sammen i Amtmandens Døtre, og i 2002 startet de Halvsøstra sammen med Ellen Baalsrud og Venja Ruud Nilsen. Halvsøstra har spilt uttallige konserter på viseklubber, festivaler, puber, kirker og gymsaler fra Karasjok i nord til Costa del Sol i sør.

Halvsøstra har et stadig voksende og stødig sprikende repertoar av sanger fra inn og utland, fortid og nåtid. I løpet av en konsert kan du for eksempel høre låter av Kirsty MacColl, Mikael Wiehe, Geirr Lystrup, Violetta Parra, Amtmandens Døtre og selvfølgelig sangene Halvsøstra har laget selv.

Hege Rimestad; fele, gitar, munnspill, vokal Amtmandens Døtre, Veslefrikk, Mari Boine Band. CD-utgivelser, Spellemannprisen 2004. Flere komposisjoner for film og teater.

Kjersti Martinsen; gitar, ukelele, kalimba, vokal Amtmandens Døtre, Kreegah, Sweet Feet. Initiativtaker: AKKS, RadiOrakel

Bente Geving; mandolin, rytme, vokal Amtmandens Døtre Ellen Baalsrud; trekkspill, tangent Lang musikererfaring; viser, rock og folkemusikk

Venja Ruud Nilsen; bass, kastanjetter Keisersnitt, Gaya

På Herr Nilsen får de følge av Tove Bøygard; (vokal, gitar, guitarlele, banjo, munnspill). Tove er kjent for sitt mangeårige politiske egnasjement og en musikalsk miks av country, blues, viser og pønk. Sammen med Halvsøstra blir det krutt, futt og kvinnepolitisk fest med stort glimt i øyet!

Program

neste ti konserter

Hele programmet