Zemache

Kr 100,- / 11.07.14 22:00 Del denne siden

Afro-Latinsk Jazz Ensemble – fengende groover, friske harmonier, catchy melodilinjer og elegante improvisasjoner Zemache er et jazz-ensemble bestående av unge jazzmusikere som blander afro-latinske groove-tradisjoner med jazz. Ved å blande amerikansk funk, cubansk rumba, argentinsk tango og balkanske rytmer med jazzharmonikk og improvisasjon utgjør Zemache en genuin stemme i det
musikalske landskapet.

Zemache serverer lekre jazz-standardlåter i friske groovy arrangementer og fengende egenkomponert musikk. Zemache er en kvartett bestående av cubanerne Magela Herrera Portuondo på fløyte, vokal og perk, Alejandro Gispert på bass og HC Dalgård på trommer, perkusjon og backing-vokal og Kjetil Klette Bøhler fra Norge på piano og backing-vokal.

Herrera Portuondp og Gispert er utdannet ved musikkonservatoriet i Havanna mens Klette Bøhler nylig har avlagt doktorgrad i musikk ved UiO, og er spesialist på Afro-Latinske groover og piano-tradisjon. Dålgård har BA i Jazz og Latin fra Grieg-akademiet i Bergen og er blant norges mest ettertraktede Latin perkusjonister.

Alle musikerne har medvirket på diverse CD-innspillinger, turneer og større konserter både internasjonalt og i Norge. Med Zemache forener musikerne det beste fra ulike musikktradisjoner. Latin-Amerika, Afrika, Nord-Amerika og Europa møtes i en musikalsk mosaikk. Velkommen til en groovy, melodisk og harmonisk opplevelse – bokstavelig talt. All musikken er arrangert og/eller komponert av ensemble medlemmer.