VALKYRIEN ALLSTARS

kr 200,- / 11.11.08 21:00 Del denne siden

Valkyrien Allstars har sitt hjerte i folkemusikken og sin sjel i den kreative videreformidling. Nettopp derfor makter de å få stadig nye tilhørere til å fornemme hvordan musikken kan bergta. Ikke bare fordi den rykker i dansefoten, men rett og slett fordi den vibrerer i den enkeltes følelsesstreng.
I improvisasjonens ånd lar de seg inspirere av så vel blues og jazz, som raggae og rock. Deres musikalske pågangsmot og ungdommelige driv bidrar til å gi begrepet folkekultur en ny betydning og levende musikk et nytt innhold.

Valkyrien Allstars består av Tuva Livsdatter Syvertsen, Ola Hilmen og Erik Sollid. Trioen spiller hardingfele og synger, med Tuva som ledende vokal.
De oppdaget tidlig samspillets unike muligheter og i 2002 startet de sin egen gruppe. Det var spelemann, plateprodusent og Vossing Hallvard Kvåle som inspirerte dem til å finne plattformen der de kunne forme sin egenart samt finne drivkraft til å nå stadig nye musikalske høyder.

Valkyrien Allstars mottok Grappas Debutantpris (2006). De kom med CD, turnerte med Rikskonsertene og ble nominert til Spellemannsprisen for ”Årets Nykommer” i 2007. De var bandet som spilte på flest festivaler sommeren 2008. Magnus Larsen jr.(bass) og Martin Langlie (trommer) utgjør VAs garvede band.

Program

neste ti konserter

Hele programmet