Ole Jørn Myklebust: Plateslippkonsert
- Gløymde Fotefar – Viser frå Eidsdal

/ 11.12.16 18:00 Del denne siden

Jazzmusiker Ole Jørn Myklebust fra Eidsdal ergret seg over at hjembygdas store dikter ikke var blitt utgitt - og at en kjent forfatter rotet bort originalsamlingen. Så innså den kritikerroste trompetisten og sangeren at han kunne ta saken i egne hender. Nå visedebuterer Myklebust for å hedre bygda si og dikter Arne O. Storås.

Mange kjenner Ole Jørn Myklebust som Mari Boines nære samarbeidspartner gjennom ti år, både som musiker, komponist og produsent. Andre har hørt det ekspressive trompetspillet på to soloalbum og med artister som Jonas Fjeld og Unni Wilhelmsen, eller de har opplevd musikken han har komponert for norske og internasjonale film-, teater- og tv-produksjoner.

Det var imidlertid i visesjangeren han startet, med to utgivelser med bandet Østenfor Sol i studietida ved Norges Musikkhøgskole. Her tonesatte Myklebust tekster av dovredikteren Vegard Vigerust. Når han nå gir ut albumet Gløymde Fotefar – Viser frå Eidsdal er han tilbake i kjente trakter, både sjangermessig, geografisk og i et dikterskap han kjenner godt.

- Jeg har båret med meg disse diktene fra jeg var barn. Storås var både bonde og dikter, og diktene hans skildrer min barndoms natur og kultur på en måte som berører. Jeg har tenkt mye på hvor trist det er at Storås aldri ble utgitt i sin levetid. Diktene holder høy kvalitet, og de har en iboende musikalitet som gjør dem spennende å tonesette, sier Myklebust.

Han kaller albumet en kjærlighetserklæring til hjembygda si, en bygd som i likhet med andre på Sunnmøre er rammet av fraflytning – og en solid dugnadsånd. Prosjektet er i sin helhet finansiert gjennom en crowdfunding-aksjon, der sambygdinger har engasjert seg stort.

- Det er utrolig stas at en slik dugnadsbasert finansieringsform er mulig, og det skyldes nok at mange vil bidra til å tilgjengeliggjøre Storås’ dikterverk. Han hadde visstnok liten tro på seg selv som dikter. Da han tok mot til seg og sendte samlingen til en etablert forfatter for å få den vurdert, rotet vedkommende bort hele produksjonen. Denne innspillingen kan ikke rette på det, men jeg kan i det minste sørge for at noen av diktene hans foreviges, sier Myklebust.

Med seg i prosjektet er gitarist Tore Bruvoll og Svein Schulz som produsent og bassist.
Releasekonsert i Oslo på Herr Nilsen, søndag 10. Desember kl 18:00.

Program

neste ti konserter

Hele programmet