foto: Andreas Ulvo

Nancy Drew

kr 100,- / 12.02.10 22:00 Del denne siden

Når Nancy Drew slipper sin aller første plate i 2010, er det fire år siden de fire vennene fant hverandre gjennom melodiøs countryinspirert pop/rock musikk. Siden den gang har bandet spilt på utallige scener i Norge, og de har etter hvert fått seg en ivrig gjeng med fans rundt om i landet. Nancy Drew spiller rå countryrock og melodiøs pop. Bandet serverer en fin balanse mellom eksplosivt og rått og rolig og vakkert, preget av Nina Mortvedts karakteristiske dype og uttrykksfulle stemme. Låtene er smekkfulle av vakre koringer, gode tekster og røffetøffe gitarakkorder.

I januar 2008 tok den legendariske plateprodusenten/gitaristen Jørn Christensen (Jokke og Valentinerne, CC Cowboys, Mercury Motors, Young Neils m.fl.) initiativet til en preproduksjon av debut plata, som ble påbegynt kort tid etter. Plata ble spilt inn og mixet på Harrys Gym Recordings ved Bjarne Stenslien (Harrys Gym), produsert av Gøran Grini (Paal Flaata, Haddy m.fl.) og mastret av Mike Samson ved Propeller Mastring.

RadioNova, P2 og P3 har forlengst bitt seg merke i- og spilt Nancy Drews musikk, som nå gleder seg til plateslipp senere denne våren (2010).

Nancy Drew er også blant initiativtakerne til bandkollektivet Kennel Collectiv som arrangerer konserter og festivaler i Oslo (Kennel Connects, okt/nov -08/09), der blant annet andre nordiske band blir invitert til å komme og spille.

Med seg på scenen har de Gøran Grini (orgel, piano, gitar m.m), som etter å ha kastet glans over flere konserter det siste året, samt bidratt med sine uvurderlige innspill og deltakelse på den kommende debutplata, er blitt et kjærkomment element i Nancy Drews live opptredener.

Nancy Drew er:

Nina Mortvedt (vokal og gitar)
Christian Skaugen (Trommer og dobro)
Johan A S Jørgensen (Gitar)
Bjarne Christian Gustavsen (Piano, trekkspill, gitar og bass)
Gøran Grini (orgel, piano, gitar m.m)
Øystein Frantzvåg (bass)

www.myspace.com/nancydrewmusic
www.kennelcollective.com

Program

neste ti konserter

Lørdag 06.06.20 16:00

Kompen Quintet - strømmekonsert

Hele programmet