Bellman

Kr 150,- / 12.04.14 22:00 Del denne siden

Bellman er en av de ledende stemmene til en ny generasjon av singer/songwriters, som har lykkes med å ta den særegne norske lyden ut til resten av verden.
Artisten er født Arne-Johan Rauan og kommer fra Larvik, Norge. Hans debutalbum, Mainly Mute, var en umiddelbar hit i 2009, og høstet oppsiktsvekkende gode kritikker med den populære singelen "Spaceship, Move Slow!" som spydspiss.

Men en blanding av akustiske og elektriske lyder, melankolske stemninger og energiske toner, trekker Bellman inspirasjon fra moderne eksperimentelle rockeband som Sigur Rós og Radiohead samt klassiske pop / rock band og alternative rockeband fra 90-tallet som Mercury Rev og Slowdive og svenske storheter som Stina Nordenstam.
Ved å signere platekontrakt med C+C Records og samarbeidet med produsent Lars Klokkerhaug, gjorde Bellman i 2009 sin albumdebut med "Mainly Mute". Fra dette albumet ble det sluppet et par singler, "Spaceship, Move Slow!" og "Celestine", hvor den første viste seg spesielt populær. Albumet nådde til #6 på VGlisten den første uken.

In-concert opptaket "Live at Sliperiet" (2009) ble utgitt umiddelbart i etterkant av Mainly Mute's kommersiell suksess, med bare en måned som skiller de to albumene. Bellman's live-opptredener er kjent for å være en elegant blanding av kraftfull og melankolsk rock, som har tatt artisten på turné i utallige land som for eksempel Kina, Korea, Japan, Danmark og Storbritannia.

Et spennende prosjekt ble født gjennom samarbeidet mellom artist og 17 av Norges hotteste remixers, for eksempel Of Norway, Rune Lindbæk, Palace of Pleasure og Prins Thomas, som lagde remixer av hvert spor fra "Mainly Mute". Dette resulterte i en 2xCD album kalt "Mainly Mute Remixed" (2009).

Bellman's andre album "The Curse", utgitt i 2010, fikk også strålende kritikker, og singelen "Olivia" var listet på Norge største radiostasjon i over ti uker. "The Curse", samt "Mainly Mute", har vært på utallige "årets beste" lister rundt om i verden (ACUVI, NoFearOfPop, Eardrums, Audiozone etc.).

For øyeblikket jobber artisten med sitt nye album, og forbereder sin "Winter European Tour", som vil bli annonsert senere i sommer.

www.bellmanmusic.com