Oslo Jazzfestival presenterer: Lage Lund

Kr 200,- + avg. / 12.08.15 22:00 Del denne siden

Det er ikke mange 19-åringer som flytter fra Skien til USA med drømmer om å slå gjennom som hiphop-danser, men som ender opp som en av New Yorks mest ettertraktede jazzgitarister.

Lage Lund flyttet til USA etter videregående skole. Han var den første el-gitaristen som ble tatt inn til jazzprogrammet ved den anerkjente musikkskolen Juilliard School of Music. Siden har han vunnet den prestisjetunge konkurransen Thelonious Monk International Jazz Guitar Competition. I dag er Lage Lund etablert på New Yorks jazzscene og som en sentral aktør. Han spiller fast i bandet til David Sanchez og har også spilt med store navn som Ron Carter, Mulgrew Miller, Wynton Marsalis og Seamus Blake, samt i The Charles Mingus Orchestra og Maria Schneider Orchestra

Lund har hittil utgitt 4 album i eget navn, og årets utgivelse Ildewild har blitt meget godt mottatt av anmeldere. Albumet er det tredje i triosetting med bassisten Ben Street og trommeslageren Bill Stewart, og med det fortsetter Lund å dyrke sitt håndverk. «Of the younger cats Lage is THE one”, sa Kurt Rosenwinkel om Lund. Det var godt han tok med seg gitaren til USA.

Til Oslo Jazzfestival kommer han denne gang med en trio bestående av Joe Sanders kontrabass (George Clayton) og Jorge Rossy slagverk (Brad Mehldau).

Program

neste ti konserter

Hele programmet