Fire fyrer - Prøysen goes jazz (OJ)

kr 100,- / 12.09.12 20:00 Del denne siden

Torbjørn Sunde - trombone & vokal
Espen Rud - trommer
Frode Kjekstad - gitar
Sigurd Hole - bass

Prøysen goes Jazz

Fire Fyrer med n'Alf har spesialarrangerte og bearbeidete jazzversjoner av flotte Prøysen-viser. Våre versjoner har et meget bredt nedslagsfelt. Musikken er kjent, men ikke tidligere bearbeidet og fremført som i våre versjoner, som kan sies å være i et lett tilgjengelig jazzuttrykk, men med flere sjangerfalsetter.

Vi tar Pøysen og ikke minst komponistene Finn Ludt, Bjarne Amdahl, Johan Øian, Egil Monn-Iversen m.fl. inn en ny musikalsk setting. Et gjennomarbeidet konsertprogram som kanskje særlig treffer det publikummet som har et forhold "Sønnavindvalsen", "Mari, du bedåre", "Kjerringkjeft", "Steinrøysa neri bakken", "Trass-visa hennes Tora", "Nøtteliten" og andre perler, men som også er åpne for helt nye versjoner. Vi tilfører sterkere rytmiske valører og større harmonisk horisont.

Fire Fyrer med n'Alf ønsker å tolke Alf Prøysens viser fra vårt musikalske ståsted. Låtene er i en drakt hvor snittet klart har jazzens uttrykk, men hvor også broderier av latin- og annen vestlig populærmusikk farger innslagene. Vi har den største respekt for komponistenes orginalmusikk, så her blir det ikke maltraktering, nei, heller en beundrende holdning i vårt arbeide med å arrangere og delvis bearbeide visene.

De fleste visene blir fremført vokalt, men også noen svært kjente låter spilles bare instrumentalt, kan hende litt ugjenkjennelig for noen - men neppe for et jazzpublikum! Vi vil vise at de fine visene også kler en mer moderne harmonisk, rytmisk og til dels formmessig utvidet utgave.

Tekstene står som påler.