Bill Abel med Daniel Eriksen og Stig Sjøstrøm

Billetter kr 250,- / medlemmer kr 200,-. / 12.09.14 22:00 Del denne siden

Bluesikonet Bill Abel tar turen fra Mississippideltaet for å spille for oss i Østkanten Bluesklubb. På denne konserten spiller han med den norske slidegitaristen Daniel Eriksen og trommeslager Stig Sjøstrøm.

Bill Abel spiller autentisk Deltablues med akustiske, elektriske gitarer, samt sigarboks gitarer (som han lager av drivved og sigaresker).
Bill har lært blues fra utøverne han har kjent hele livet. Født og oppvokst i Mississippi-deltabyen Belzoni, har Bill spilt med blueslegender som Honey Boy Edwards, Henry Townsend, Hubert Sumlin, Big George Brock for å nevne noen.

Daniel Eriksen har, gjennom omfattende turnering og knallhardt arbeid opparbeidet seg et rykte som en fremragende slidegitarist. Han har turnert på flere kontinenter, og overbeviser med sin blanding av svingende deltablues og dampende New Orleans-rytmer enten det er på klubbturné gjennom Mississippi, på norske bluesklubber eller på europeiske blues- og jazzfestivaler.

I 2006 slapp Eriksen debutalbumet «Ya Ya» til strålende kritikker, terningkast seks fra Radio Ung og flere femmere fra avisene. Oppfølgeren «Muddy Days» kom i 2010 og mottok tilsvarende gode kritikker.

Eriksen opptrer, i god Mississippi-tradisjon, sammen med sin faste trommeslager Stig Sjøstrøm. Etter ti år med tett samarbeid og heftig turnéliste, er duoen blitt utrolig samspilte og skaper et fullt sound som har forbløffet mange.

Program

neste ti konserter

Hele programmet