Josefin Winther

Kr 120,- / 13.04.15 21:00 Del denne siden

Etter flere år bosatt i Reykjavik og London, har Josefin Winther vendt nesen hjem til Bergen, og spilt inn sitt tredje album med produsentlegenden Yngve Sætre i Duper Studio. Winthers tredje album er nå klart, og tre år etter forrige album, knytter det seg store forventninger til artisten og låtskriveren. Vi gleder oss titil konsert på Herr Nilsen!

2014 ble et minneverdig for Winther, hvor hun blant annet skrev Norges bidrag til Eurovision Song Contest, låten “Silent Storm” som kom på 8. plass i verdens største musikk-konkurranse. Deretter ble en ungdomsdrøm realisert for Winther, da hun ble produsert av Mick Harvey i Berlin. Harvey er en av grunnleggerne av Nick Cave & The Bad Seeds, og en av PJ Harveys mest sentrale produsenter. Singelen ”Last Amends” fikk mye oppmerksomhet, både hos God Morgen Norge, Dagbladet, NRK og ble kåret til årets beste single av musikksiden Hissig.no. Hun ble også invitert til å snakke om låtskriving på TEDx i Trondheim.

Josefin hadde lenge ønsket seg å finne en produsent hun kunne arbeide over tid sammen med. Hun opplevde at det var et uforløst potensiale i musikken hennes, og at det krevdes et mer dyptgripende studioarbeid for å forløse dette.

Svaret fant hun i nabohuset hjemme i Bergen, nemlig Yngve Sætre i Duper Studio. Winther og Sætre satte i gang, og det ble fort tydelig at dette skulle løfte henne til nye høyder som artist. Store deler av studioarbeidet foregikk med Yngve og Josefin alene, hvor de fokuserte på gode live-on-tape opptak av Josefin. Enten akkompagnert av gitaren eller pianoet.

Ut ifra disse opptakene fylt til randen av nerve og tilstedeværelse, forsket Josefin og Yngve videre på hvilken form landskapet rundt skulle få. Gjennom vinteren tok Josefin mange turer ned til nabohuset, og etterhvert ble albumet ferdigstilt. Yngve stod selv for mixingen, og det ble deretter mastret av kompanjongen Jørgen Sætre. Resultatet ble et album med en krystallklar rød tråd — Josefins såre, men sterke fremføringer —, med lydlandskaper som strekker seg fra elektropop, via folkpop og alternativ rock, til 80-tallsinspirert progrock.

I april 2015 drar Winther ut på veien for å presentere albumet i sin helhet for publikum landet over. Høsten 2014 spilte hun flere akustiske konserter, og mottok glimrende kritikker for konsertene.

“Med sin vare, og samtidig sterke, stemme formidlet hun det ene sterke budskapet etter det andre. Alene med sin gitar og sitt piano fylte hun scenen og hele rommet med en fantastisk tilstedeværelse.”
Lindenes Avis 07.10.14 Link

“Stemmen hennes fylte lokalet og menneskene som satt der med noe jeg ikke kan beskrive som noe annet enn fred, publikum var så stille at mellom strofene i en låt er jeg sikker på man kunne hørt en knappenål treffe gulvet.”
Hissig.no 06.10.14

Program

neste ti konserter

Hele programmet