Oslo Jazzfestival 2019
Nordisk Showcase: Benjamin Mørk


Tirsdag 13.08.19 Kl. 23:20 / / Billett

Benjamin Mørks sound og spillestil, Mekanisk Piano, er en direkte konsekvens av at han kjøpte et slitent gammelt flygel, spraylakkert i blå Volvo-metallic. I stedet for å late som det var et nytt konsertflygel så fjernet han alle løse og unødvendige deler og oppdaget mange mekaniske, annerledes lyder på innsiden av instrumentet. Gjennom et system av hjemmelagde mikrofoner kan vi nå isolere og forsterke disse lydene fra f. eks. når man løfter tangentene og trykker ned pedalene, som igjen tvinger oss til å forholde oss til de som rytmiske elementer. Dette er en spesiell form for minimalistisk pianomusikk, kombinert med elektronikk.

Benjamin Mørk er fra øya Senja i Nord-Norge. Hans musikalske inspirasjoner strekker seg fra Esbjørn Svensson, Sergej Rachmaninov og Ryuichi Sakamoto til Ryuchi Ikeda, Jon Hopkins og Bicep. Han har vært turnerende musiker i 10 år, og de to siste har han turnért sammen med Mari Boine.

Nordisk Showcase er Oslo Jazzfestivals tilbud for unge talentfulle band og musikkstudenter. Satsingen gir utvalgte band muligheten til å presentere seg for festivalens publikum, artister, internasjonale jazzjournalister og bransjefolk. De spiller konserter på Herr Nilsen og Sentralen, og deltar i mesterklasser og bransjekurs på Norges musikkhøgskole og Sentralen.

Lignende: