Monalia - singel release + Nikki Oniyome

Kr 130,- + avg. / 13.09.18 21:00 Del denne siden

Monalia er et Oslo-basert band, med dype røtter fra Telemarksfjellene. Monalia handler om lengsel; om det å drømme seg bort fra hverdagslivets mange bekymringer, forventninger og skuffelser, til en indre verden, der storheten, freden og råskapen fra naturen males sakte frem i låtene.

Bandet har hentet mye av sin musikalske inspirasjon fra to ulike strømninger innen musikken: 60-tallets populærmusikk, med sine melodiøse, fengende og utadvendte harmonier, og den britiske undergrunnsscenen på 80- og 90-tallet, med sitt svevende, psykedeliske og innadvendte lydbilde.
Våren 2015 gav de ut singelen, "My Little Lies" på det norske selskapet, Ghost Town. Låta fikk flere spillinger både på NRK P3 og P13, og ble lista på tysk radio. Den fikk også gode anmeldelser i flere internasjonale musikkblogger. Debut EP'n, som kom ut våren 2016 med det meget passende navnet, "Waited All Too Long, har blitt jevnlig spilt på NRK P3 og P13, lista på Radio Telemark, og fått flere gode anmeldelser i diverse musikkblogger.

2017 har gått med til å spille en rekke konserter i Oslo og omegn. Høydepunktet så langt var Festivalen Sin 2017, der bandet delte scene sammen med Stein Tore Bjella, Enslaved og Greni.
Monalia har vært i studio det siste halve året og spilt inn sitt første fulllengde-album. Det blir en forsmak på albumet med flere singelslipp i løpet av høsten og vinteren. Første singelslipp er fredag 14.sept. Planlagt utgivelse av selve albumet er i april 2019, med påfølgende Norgesturné, og en Europa-turne seinere på året.

Medlemmer:
Terje Halmrast - Gitar, vokal
Vegar Eriksfallet – Trommer
Bendik Dræge Orvan – Bass
Svein Petter Nilssen – Gitar
Stine Helen Tunstrøm - Vokal

Nikki Oniyome

Nikki Oniyome er hjertebarnet til låtskriver, vokalist og gitarist Lisa E. Hun har siste tiden spilt inn sammen med produsent Jørgen Skjulstad (aka Center of the Universe). I 2017 utga de to singler, den siste singelen Lady Be Trueful har per dags dato over tjuefemtusen avspillinger på Spotify. Den utforskende og dynamiske produksjonen utgjør en forklokkende bakgrunn til en særegen kvinnevokal. Tekstene er inspirert av trubadurisme, og utforsker tematikk som kjærlighet, religion og undetrykkelse med mørk humor og forvridd teatralskhet. Artister slik som Lana del Rey, Mazzy Star og Portishead er gode referanser for denne musikken.
Nikki Oniyome slapp sin første EP mai 2018 på Parkteateret i Oslo. EPn ble av utenlandske blogger betegnet som «installation pop, minimal, intelligent, cooly emotional, thoughtful, surprising, playful, unexpected, delightful» ( Superworldindietunes), og som «dark, unconventional acoustic oriented electronic music» (Rock the pigeon). Låtene har senere blitt listet på New Nordic Indie Experimental, Pop og New Nordic Friday og har blitt spilt på P3.

EPn blir utgitt på det Oslo-baserte plateselskapet og kollektivet Metronomicon Audio, et plateselskap som er kjent for å lansere ny og interessant musikk på den norske musikkscenen. Deres livefremføringer karakteriseres av visuals (projisering av film over scenen) av Melissa Follestad (Monkeyhillcreations), som også laget visuals for Gundelach under Roskilde Festivalen i 2016.

Program

neste ti konserter

Hele programmet