Johanna Demker

Kr 100,- / 14.02.11 21:00 Del denne siden

Madness (mædnis) sinnsyke, galskap; raseri. Ordbokdefinisjon.
Madness. Engelsk gruppe, som holder på fortsatt, etter starten I 1976.
Madness. Artisten Johanna Demkers fjerde album, som slippes i februar 2011.

Der det forrige albumet “From an outlined silhouette” (Juni 2009) ble laget ved kjøkkenbordet etter barnas leggetid, er Johanna Demkers nye album ”Madness” skrevet i et annet perspektiv og ut fra en annen livssituasjon. En alt for stresset hverdag og et kaotisk privatliv førte til at alt kollapset og Johanna fikk, den i dag ikke uvanlige diagnosen, ´kronisk utmattelsessyndrom´. Hun trengte en lang pause og hadde behov for å bearbeide mange ting.

Lydbildet er også utvidet med en helt annen tilnærmelse enn på den forrige platen, som ble lagd av Johanna og Vidar Løvstad i hans hjemmestudio, der Vidar spilte de fleste instrumenter.
Denne gangen ønsket hun mer grus i maskineriet og dro til Velvet Recording studio i Spydeberg med et helt nytt band. Lars Voldsdal, som har jobbet med bl.a. Madrugada, Hellbillies og Turboneger, mikset ”From an Outlined Silhouette” og er denne gang også produsent. Resultatet har blitt et mer spontant, organisk og upolert lydbilde og en veldig variert plate. Hele grunnkompet ble spilt inn på en uke for å så bli jobbet videre med for å få en gjennomarbeidet produksjon og et mer ´rokka´uttrykk enn sist.

Mats ”Limpan” Lindfors på masterhuset Cutting Room i Stockholm uttrykte det slik: -Sånn her musikk som står seg alltid!

Rest My Case er første singel fra det nye albumet, som med sitt suggererende gitar riff setter seg i øret fra første stund og deretter lar lytteren ri låten ut på en bølge av rytmiske elementer og den monotone men effektfulle melodien.

Hva passer vel bedre enn å gi ut et album om galskap og knuste hjerter på selve Valentines day! Madness kommer på markedet mandag 14 Februar.