Esther Orkester Releasekonsert

kr 100,- / 14.04.09 21:00 Del denne siden

Lytteklipp Me + You = True

EstherOrkester smelter vinterens siste isklump med slippet av debutplata ”Why we woo”, og med vokal, gitar og piano får vi på denne kvelden høre vakker, håpefull og lur singer/songwriter-pop som tar deg videre ut i aprilnatta, litt varmere om brystet.

EstherOrkesters musikk går fra det sjarmfulle energiske til det lavmælte melankolske. I dette spennet ligger noe av styrken i låtene og formidlingen: EstherOrkesters stil er ikke å velte seg i melodrama og tapt kjærlighet, men å formidle følelsene vi alle har hatt en gang med en grunnleggende livsglede og varierte musikalske og tekstlige vendinger. Og nevnte vi humor?

EstherOrkester er bygd rundt materialet til låtskriver/sanger Esther Buchmann. Hun har bakgrunn fra Trondheims sang- og teatermiljø, og prosjektet EstherOrkester har vokst parallelt med Esther i årene hun har bodd i og utenfor trønderhovedstaden. Etter å ha hatt EstherOrkester med i lomma i Tel Aviv, Århus og San Francisco, er basen nå Oslo og det er her vi blir kjent med bandet og debutalbumet.

I kjernen er EstherOrkester et ett-personsorkester, men utvides etter behov med faste musikere fra Norge og Danmark. På piano denne aprilkvelden finner vi Ole Storli (N/DK), og på plata forøvrig hører vi bl. a. førsterekka av strykere fra Danmark Radios underholdningsorkester. Det siste året siden etableringen i Oslo har EstherOrkester spilt konserter jevnlig, f. eks. på Klubb Øya ’08 og Club:larm ’09, samt i mars 2009 på spillestedet Rust i København.

Program

neste ti konserter

Hele programmet