Oslo Jazzfestival: PIXEL

Kr 180,- / 14.08.12 22:00 Del denne siden

Pixel er et energisk indiejazz band fra Norge ledet av den lovende 25-årige bassist/vokalist Ellen Andrea Wang. Kvartetten fremstår som et forlokkende og allsidig band innen improvisert musikk på den norske musikkscenen. Ved å kombinere indierockens energi med improvisatorisk fleksibilitet i en postbopkombinasjon, bryter Pixel ned kjente musikalske elementer og danner nye kombinasjoner i orginale lydlandskap.

Sammen med saksofonist Harald Lassen, trompetist Jonas Kilmork Vemøy og trommeslager Jon Audun Baar, har Pixel samme instrumentering som de kjente og epokeskapende jazzkvartettene ledet av Gerry Mulligan og Ornette Coleman. Som sine forgjengere, utnytter bandet til det fulle den harmoniske friheten mangelen på et akkordinstrument gir. I stedet for å ha stor fokus på lange soloimprovisasjoner, ønsker Pixel å skape en enhet av fire sterke individuelle stemmer. Og det er nettopp her Pixel utmerker seg spesielt fordi de tillater hverandre å utforske sine individuelle spilleutrykk.

Pixel ble i slutten av 2011 signert av det amerikanske plateselskapet Cuneiform Records. Pixel er det første norske bandet som er blitt signert av plateselskapet som bl.a gir ut andre band som Soft Machine, John Surman,The Claudia Quintet/Kurt Elling and Theo Bleckmann.

Med debutalbumet "Reminder" som kom 8.mai 2012, har gruppen fått strålende anmeldelser.

Besetning: Ellen Andrea Wang (bass/vokal), Harald Lassen (saksofon), Jonas Kilmork Vemøy (trompet), Jon Audun Baar (trommer)

Lenker:

https://www.facebook.com/pixelnorway

Program

neste ti konserter

Hele programmet