DAGFINN NORDBØ OG DET NORSKE POESI & SATIREORKESTER
RELEASEKONSERT

Kr 150,- / 14.11.11 21:00 Del denne siden

Denne gjengen spilte sin første konsert på Herr Nilsen, og gjør selvsagt sin release av splitter ny CD og vinyl på samme sted!
Gaute Storaas på bass, Vigleik Storaas på piano.

Dette skrev Mona Levin i Aftenposten om debuten:

"Poesien og satiren går hånd i hånd. Enkelte ganger er riktignok hendene iført slåsshansker, andre ganger silke – nå og da begge deler på samme tid. Sammen skaper disse fire en klubbforestilling av klasse. Fra Nordbø kommer ikke et uspisset ord, derimot mange befriende urovekkende meninger (de har kostet ham jobben både her og der, viser det seg), og virkningen blir humørfylt overraskende når han avslører at han egentlig vil være Odd Børretzen, egentlig vil sitte for evig i en bar og tenke snille tanker til bluesmusikk, eller aller helst være en snill gammel dame. Nordbø etterlyser sannhet, og drømmer om en jazzbar som skal hete «Åssengårea?» – og der skal alle svare på åssen det går, svare sant, ellers får de gå et annet sted. Verden er full av for mye jug og for lite jazz. Hvis alle svarer ærlig på hvor jævlig de har det, slipper ut dampen over en kasse rødvin til musikk av Charlie Parker, Miles Davis og Sonny Rollins, da ville det kanskje vært mindre krig i verden. Mange får seg en på trynet, men underveis er det også rom for overraskelser, spissfindig- og underfundigheter, ømme tær og ømme hjerter. For ikke å snakke om musikken: medrivende, diskret, kommenterende jazzklang fra enere i faget: pianist og komponist Vigleik Storaas og bassist og komponist Gaute Storaas."

Etter debuten har bandet spilt til brakende applaus på store festivaler som bl.a. Poesifestivalen i Ulvik, Humorfestivalen i Stavanger, Vossajazz og Litteraturfestivalen i Lillehammer og engasjert ved flere store festivaler i 2012. Plata "Åssengårea?" er innspilt live på Vossajazz 2011, og vil foreligge både på vinyl og CD. Velkommen!

Program

neste ti konserter

Hele programmet