Unit Five

/ 15.02.08 21:00 Del denne siden

Nord Norges mestselgende band

Unit Five har fremdeles et bemerkelsesverdig godt grep på det norske publikum og opplever nå en eventyrlig etterspørsel fra Nordkapp til Lindesnes. Sangene lever med høy allsangfaktor og bandet er i høyeste grad oppegående!!

Forhistorien til et av Norges mest populære band noensinne, starter på syttitallet i Hammerfest, Finnmark. I et stappfullt konserthus spiller de unge musikerne i gruppa Tass lydhør rock. I 1981 står brorparten av Tass på scenen på Fokus kino i Tromsø. Salen er fortsatt stappfull. I løpet av 11 år har musikerne blitt flinkere, tekstene er på norsk og bandet har ikke minst fått et nytt navn: Unit Five.

Unit Five regnes fortsatt som en av nasjonens storheter innen pop og rock. 5 album ble det i alt. Til sammen solgte bandet 270.000 plater i løpet av en åtte år lang karriere.

I et Sankthansprogram på Nrk TV fra Hammerfest i 1978 spilte Unit Five sangen "Æ e nordlending æ" for første gang. Plateselskaper, som tidligere hadde avslått bandets ønske om platekontrakt, ringte plutselig tilbake og ville gi ut plater med bandet. Sangen fra TV ble utgitt på singel og oppturen var i gang. Noen måneder senere kom debutalbumet med samme navn som gjennombruddslåten. "Æ e nordlending æ" inneholdt også hitene "Polardego" og ”Vit at jeg elsker deg” og solgte 30.000 eksemplarer.

Etter den første platen turnerte Unit Five sammenhengende i tre år. Hotellene og orkesterbussen ble gruppas hjem. Økonomien var felles. Til å begynne med avholdt de møter hver gang et av medlemmene trengte nye jeans.

I 1979 kom "From Gokk With LOVE". Populariteten økte. Unit Five solgte raskt til gullkravet på 50.000 plater. Bandet forsøkte å tone ned et image som nordnorske landsforkjempere. Tore Hansen brukte den nordnorske dialekten mer bevisst i tekstene. Lydbildet lå nærmere rock enn pop.

"Ængel med skit på vingan" ble gitt ut i 1981. Denne platen inneholdt flere klassiske Unit Five-sanger. "Han Mikkel", tittelsporet og ikke minst "På hver sin kant av landet" sitter dypt i folkesjela. Spesielt den siste sangen, en sår ballade om kjærlighet over lange avstander, begeistret mange lyttere av "Nattønsket", både de som sendte en hilsen og de som stod som mottaker. Platen solgte 70.000 kopier.

Unit Five ble kåret til Norges beste gruppe (”Sølvmikrofonen) i bladet Det Nye. De ble toere i den norske Grand Prix-finalen med sangen "Lei mæ hjem". Sølv- og Gullplater og Norsktoppsuksesser fulgte i kjølvannet.

"Under stjerna" nådde butikkhyllene i 1982. Pressen gjorde et stort nummer av å la leserne krige om hvem som var best av Unit Five og Zoo.

Etter at samleplaten ”Takk for Alt” med den helt nye sangen ”Alle som stakk innom” solgte 20000 (Gullplate)uten altfor store budsjetter, begynte henvendelsene å komme fra folk som ville ha mer…………..

”Langt til Hollywood med Hurtigruta”.

Ny CD med 11 nyskrevne låter av Tore Hansen + en annen sang fra en gammel kjenning, ble gitt ut i 2004 og solgte respektable 10.000 eksemplarer!!.

Ny CD kommer i februar 2008!

Unit Five har fremdeles et bemerkelsesverdig godt grep på det norske publikum og opplever nå en eventyrlig etterspørsel fra Nordkapp til Lindesnes. Sangene lever med høy allsangfaktor og bandet er i høyeste grad oppegående!!

Kr 300;-

Program

neste ti konserter

Hele programmet