Hege Saugstad

Kr tba / 15.05.12 21:00 Del denne siden

Hege er ute med sin første solo plate, hvor musikken er komponert av henne selv, også tekstene, som er på norsk. Hege sier selv at hun startet med å skrive for mange år siden, men den gang var mye i moll, men med tiden har hun utviklet seg, kommet seg ut av dårlige mønster, tatt utdanning, og blitt mer ansvarlig for livet sitt. «Solist i sitt eget liv er viktig» sier hun. Det bærer nok musikken preg av også, den er ganske beroligende, med mye håp og lyse toner. Tekstene handler om å være tro mot den du er, gi og få kjærlighet, føle livsglede, livet er det vi har, nå, vi bør gjøre gode ting for oss selv og andre.

Gjennom mange år har Hege Saugstad vært sanger.
Hun ble oppdaget av Randi Hultin i 1998, på en jazzfestival ved Kongsberg, og jobbet en del med profesjonelle jazzmusikere i perioder etter dette.
«Det å være en sangerinne har vært en fin hobby, men nå vil hjertet noe annet, og er veldig klar for det. Det betyr mye å formidle saker man tror på» sier Hege.

Hege høster alltid gode kritikker særlig for sin jazzsjanger, men også for sin allsidige og særegne måter å tolke kjente melodier på. Man hører det er Hege som synger, hun gjør sangen til sin. Hun har lang erfaring innen jazz, vise og pop tradisjonen. Hun komponerer også mye musikk selv, både engelsk og norsk tekst.

Hege er utdannet førskolelærer og musikklærer ved Høyskolen i Østfold, men har også bred musiker bakgrunn fra livets skole. Platen som kom ut 9 mars, er produsert av Lars Martin Myhre og spilt inn i Atletic Sound, et av landets beste studioer. Lars Martin sier Hege skriver veldig gode låter, og har mye bra på hjertet. Erik Hillestad har også uttalt at Hege fortjener å komme ut til folket med sangene sine, hun har et helt eget uttrykk, og noe nytt å gi til folket!

Anmeldelser fra albumet «Nå» Kom ut 9.mars. 2012

Å sette ord på musikken til Hege kan være ekstremt enkelt, og komplisert. Fordi den høres ut som den er skrevet personlig til lytteren. Samtidig som man føler seg som en del av en historie man ikke helt klarer å gjenfortelle. Nordicrecords.

Albumet»Nå»

Sanger fra hjertet. En helstøpt og tankefull plateproduksjon, hun viser solide takter både innen komposisjon og tekstkunsten. Ekte og ærlig! Hun er tro mot eget konsept. Fredrikstad Blad.

Lett å like « Nå»
Å sette på Hege Saugstads CD, er som å få besøk av en god og musikalsk venn. Sarpsborg Arbeiderblad

Program

neste ti konserter

Hele programmet