Oslo Jazzfestival: Bob Dorough

Kr 180,- / 15.08.13 22:00 Del denne siden

Bob Dorough ble født i Arkansas, USA 12. desember 1923. Her har vi med andre ord å gjøre med en 90-åring som er så uforskammet kreativ og oppegående at man må lure på om han har tuklet med fødselsattesten. Dorough startet egentlig som klarinettist, men byttet raskt over til piano og ble en etterspurt musiker på jamsessions og i studio i New York. For amerikanske TV-seere ble han allemannseie gjennom den animerte serien ”Schoolhouse Rock” som ble vist daglig på ABC i ti år. I dag er han mer aktuell enn noensinne. Kjente musikere som Jamie Cullum, Diana Krall og vår egen Karin Krog synger Doroughs låter.

På forespørsel fra Miles Davis om å skrive en julesang, komponerte Bob Dorough låten ”Blue Xmas”. Denne og ”Devil May Care” er vel de mest kjente av hans komposisjoner, samt de vakre balladene ”But For Now” og ”Love Came On Stealthy Fingers”. Lyrikeren Jan Erik Vold er en av Bob Doroughs fans og mener at han var blant de første som jobbet med jazz og poesi i USA gjennom sitt samarbeid med blant andre Allen Ginsberg og Lenny Bruce. For øvrig hadde Dorough også i mange år et samarbeid med vokalisten Blossom Dearie og tekstforfatteren Fran Landesman.

Med i Bob Doroughs trio er hans mangeårige faste gitarist Steve Berger og den Oslo-baserte bassisten Bill Troiani som egentlig er fra New York. Sistnevnte er vel mest kjent som lederen av Billy T Band, men han er også en meget bra jazzmusiker.

Besetning: Bob Dorough (vokal/piano), Steve Berger (gitar), Billy Troiani (bass)

Se http://www.bobdorough.com for mer informasjon.

Program

neste ti konserter

Hele programmet