Oslo Jazzfestival 2017:
Bob Dorough

Kr 240,- + avg. / 15.08.17 20:00 Del denne siden

Den 93 år gamle Bob Dorough er kjent som den eneste sangeren som noen sinne har spilt med Miles Davis. Dorough har spilt på festivalen rekke ganger tidligere måtte avlyse fjorårets konsert pga skadet håndledd, men nå er håndleddet i orden og vi kan glede oss til en kveld med en levende legende på Herr Nilsen.

Etter å ha fullført sin bachelorgrad i musikk ved The University of North Texas, dro han av gårde til New York City hvor han tok kurs ved Colombia University. Samtidig utdypet Dorough seg i jazzen som på den tiden fant sted under BeBop-revolusjonen, men i 1952 snudde han ryggen til den akademiske scenen og viet karrieren sin til jazz, fokusert på vokal og piano.

Etter år med komponering, dirigering, arrangering og spilling, gjorde han sin første innspilling i 1956 som leder for Bethlehem plateselskap. På 70-tallet ble han et større navn med sine komposisjoner og fremførelser av en rekke sanger for ABC TV sitt velkjente pedagogiske prosjekt «Schoolhouse Rock», hvor barn lærer om ulike emner i form av animasjonsfilm med minneverdig musikk og tekst.

Bob Dorough synger sanger med meningsfulle, sofistikerte og vittige tekster, som han tolker på sin helt unike måte. Hans lange improvisasjoner er strukturerte, subtile og like uttrykksfull som hans måte å synge på. Doroughs bop-baserte pianospilling er leken og uforutsigbar, noe som treffer lytteren umiddelbart. Og både direkte og indirekte har den anerkjente scat-sangeren påvirket artister som Mark Murphy, Michael Franks, Mose Allison og Kurt Elling.

Program

neste ti konserter

Hele programmet