Bluegrass: Erik Moll og Julie & the New Favorites

kr 100,- / 70,- / 15.09.10 21:00 Del denne siden

Bluegrassforeninga inviterer til bluegrasskonserter med Erik Moll og Julie & the New Favorites. Sistnevnte er et ungt, Trondheimsbasert bluegrassband som har gjestet Herr Nilsen tidligere. De spilte også på Risør Bluegrassfestival i år.

Erik Moll er "Grand Old Man" i norsk rootsmusikk.

Han er den norsk-amerikanske frontfigur og låtskriver i HOLE IN THE WALL, det første Country Folk Rock bandet i Norge, et 70-talls Bergensband som Harald Are Lund hevder ga ut det beste norske albumet noensinne.

Moll er en av pionerene i moderne norsk singer-songwriter tradisjon. Han har også bodd og spilt i California i 4 år på 70 tallet og 13 år i Austin, Texas på 80-90 tallet.

Han er en unik artist som har vært opening act for legender som Willie Nelson, Jerry Garcia (Grateful Dead), Taj Mahal og mange andre.

Erik er mannen som bidro med halvparten av låtene på Steinar Albrigtsens Spellemannsbelønte dobbel platina debutalbum, som startet 90-tallets rootsbølge og som førte til 20 kutt på diverse suksessrike artisters album i Norge.

Musikken hans er en smeltedigel av folk-rock, country, blues, swing, texmex, bluegrass, gypsy og calypso. Låtene er original Moll vare, skrevet som bare en ekte amerikaner kan. Med utspring i egen livserfaring handler de om alt fra kjærlighetens krumspring til åndelig mystikk og harde realiteter.

Molls gjenkjennelige stemme fører an gjennom sprelske uptempo grooves og melodiøse ballader med særpreget munnspill, scat, vokal improv, yodling og eksepsjonell plystring. Med diverse band eller solo.

Erik Moll er en original musikalsk personlighet, en pioner og en kapasitet i norsk musikk. Han er en moden kunstner som står på høyden, som kompromissløst holder stilen med stor integritet og lager og spiller tidløs kvalitetsmusikk som appellerer til alle.

Nytt CD album på norsk til høsten!

5 soloalbum har han gitt ut på egen indie label. Digitalt tilgjengelig på iTunes og musiconline.no:

"Wayward Ways" 1989 Cassette-Joe Gracey producer-EMM/Armadillo Records
"In the Shadow" 1994 CD-Mitch Watkins producer-EMM/Fire Ant Records
"Most of All" 1998 CD-Selvprodusert-EMM Fire Ant Records
"Come What May" 2003 CD-Mitch Watkins producer-EMM/Fire Ant Records
(5 på terningen i Dagbladet, VG og Aftenposten)
"Good To Go" 2008 CD-Selvprodusert-EMM Records
(5 i BT, 4 i DB og VG)

Program

neste ti konserter

Hele programmet