The Modern Jazz Trio Meets Jerry Bergonzi // Oslo Jazzforum på Herr Nilsen

The Modern Jazz Trio Meets Jerry Bergonzi // Oslo Jazzforum på Herr Nilsen


Lørdag 15.10.22 Kl. 16:00 / Kr. 270,- / Billett

Jerry Bergonzi - tenorsaksofonCarl Winther - pianoJohnny Åman - bassAnders Mogensen - trommer

Få saksofonister kan i dag spore arven fra John Coltrane til dagens moderne jazzscene like tydelig som den amerikanske saksofonisten Jerry Bergonzi. Jerry Bergonzi ble med i Dave Brubecks kvartett for nesten 50 år siden og har i årene etter spilt på de fleste av verdens største scener og spilt inn for anerkjente plateselskaper inkludert Blue Note og Atlantic Records.

Nå 72 år gammel, men spiller like sterkt som alltid, slutter tenorgiganten seg til The Modern Jazz Trio. I mer enn et tiår har denne nordiske supergruppen turnert internasjonalt i samarbeid med stjernesolister som Dave Liebman, Tim Hagans og George Garzone.

Pianotrollmannen Carl Winther tilhører de lyseste stjernene på den europeiske jazzscenen. Foruten å være en fantastisk pianist er Carl også en dyktig komponist. Johnny Åman, født i Finland, nå bosatt i Malmø, er et førstevalg på bass fra den svenske og finske jazzscenen og har vunnet Juno Award med bandet The North. Trommeslager Anders Mogensen har vært en del av den etablerte europeiske jazzscenen i mer enn 30 år. Han har mottatt Grammys både i Norge, Danmark og Canada

Oslo Jazzforum støttes av Norsk Kulturråd og Oslo Kommune.

Lignende:
Lørdag 03.12.22 Cool Coference // Oslo Jazzforum på Herr Nilsen
Lørdag 10.12.22 John Surman & Valhallas // Oslo Jazzforum på Herr Nilsen
Lørdag 17.12.22 The Sinatra Songbook // Oslo Jazzforum på Herr Nilsen
Lørdag 14.01.23 Erik Smith trio
Lørdag 15.04.23 The Source
Lørdag 22.04.23 Hovedøen Social Club