Big Band Sunday: Radiosamlebandet

Kr 150,- + avg. / 15.11.15 20:00 Del denne siden

18 profesjonelle musikere av alle generasjoner, fra unge talenter til de store veteraner som spiller det uspillelige og er solister i verdensklasse - det er Samlebandet. Etablert på begynnelsen av 1980 tallet, og etter et avbrekk på 90-tallet igjen samlet gjennom over ti år siden 2004.

I de senere år har Samlebandet vært drevet etter musikalsk «brobygger» mønster hvor godt voksne, etablerte musikere og unge fremadstormende musikkstudenter utfordrer hverandre. Samlebandet har vært et flaggskip ved Romerike Storbandfestival de siste 5 år.

I 2014 gjorde de prosjektet ”RadioSamlebandet” med hovedvekt på musikk av Los Angeles-pianisten Bob Florence under ledelse av hans tidligere komponist-elev der, Erling Wicklund – produsent for NRK-plateinnspillingen «The Norwegian Radio Big Band meets Bob Florence» (Odin 1986). Dette ble en så vidt stor suksess at vi i 2015 drister oss til en videreføring av konseptet og utvider repertoaret. I tillegg til Bob Florence vil det omfatte musikk fra bl.a. plata «The Norwegian Radio Big Band meets Bill Holman» (Taurus Records 1989) og ellers musikk av Tom Kubis og Rob McConnell som alle også ble NRK Radiostorbandets gjester etter at Erling ble kjent med dem under sitt studieopphold «over there».

I bandet sitter en rekke norske musikerprofiler som også var å finne i Radiostorbandets faste besetning på 1960-, 70- og 80-tallet. Musikalsk leder er også i år trombonist/ komponist/arrangør og NRKs mangeårige nå pensjonerte musikkprodusent og jazzmedarbeider Erling Wicklund.

RADIOSAMLEBANDET 2015:
Saxer: Arild Stav, Morten Barrikmo, Harald Bergersen, Svein Greni, Jasmin Hirschsteiner.
Trompet: Birgit Kjuus, Bjørn Asper, Svein Gjermundrød, Kristian Johannessen
Trombone: Tarjei Grimsby, Harald Halvorsen, Ole Anton Berntsen, Ola Rønnow
Piano: Roy Hellvin Bass: Jon Børge Askeland Trommer: Erik Jøkling
Leder/ventilbasun: Erling Wicklund