Rune Klakegg trio

/ 16.02.08 16:00 Del denne siden

Rune Klakegg - piano, Jan Olav Renvåg - bass og Roger Johansen - trommer.

Jazzluringer i bygd og by vil huske Rune Klakegg (f. 1955) som pianist og keyboardist i band som f eks Cutting Edge, Out to Lunch, Søyr og Fuzzy Logic, og hørt Klakeggs catchy komposisjoner både på Hot House og på gamle Oslo Jazzhus.

Nå er denne smakfulle pianisten, hans gjennomarbeidede komposisjoner med inspirerte låttitler, tilbake i jazzklubbrommet med splitter ny trio, med Jan Olav Renvåg på bass og Roger Johansen på trommer. Splitter nye og splitter gamle komposisjoner er med i posen, stilmessig forankret i en moderne jazztradisjon, noen av dem fulle av intrikate akkorder, andre basert på enkle riff.

Trioen stryker sømløst mellom klassiske kilder, via be-bop til frijazz, med temaer det er mulig å kjenne igjen. For låt-tittel-fetisjister kan nevnes navn som: ”Gode dager”, ”Ikke vær lei deg, det ordner seg nok”, ”Anaerobics”, ”Franske filmer”, ”Surt miljø” osv. Gå ikke glipp av muligheten til å høre en av Norsk pianojazz’ best bevarte hemmeligheter i inspirert samspill med et par yngre, men durkdrevne kompløver rett fra den støvete jazzsavannen.

kr 100,-