Kåre Virud Og Jan Erik Vold om Dylan

/ 16.03.12 22:00 Del denne siden


Som å være på konsert og lese MOJO på én gang!

Rocktalk er et live rock&roll-talkshow. En RockTalk-aften er satt sammen av to deler, portrettintervju og konsert, som et musikalsk ”bokbad”! RockTalk har to misjoner: 1) Å skape en helt spesiell meet-the-band-experience fo...r publikum, og 2) å fungere som en sympatisk showcase for artist/band, gjerne i forbindelse med jubileum, plateutgivelser og turneer.

16. mars er det duket for Bob Dylan-spesial RockTalk med Norges definitive Dylan-tolkere: Jan Erik Vold og Kåre Virud, grunnfjell i henholdsvis norsk modernistisk poesi og blues.

Jan Erik Volds lange og varme forhold til rockepoeten er vel kjent. Det er gått 35 år siden Volds Dylan-oversettelser av hele 70 sanger, Damer i regn (1977), kom ut i Norge. Boka som uten tvil byr på det ypperste av norske Dylan-tolkninger var i mange år utsolgt, bortlånt, rundstjålet og forsvunnet. Inntil Damm relanserte den i 2005. Tidlig på 80-tallet hooka Vold opp med Notodden-musikeren Kåre Virud, og dermed var magien i tidenes dristigste og morsomste poesi/rock-prosjekt unnfanget: Den snakkesyngende Vold akkompagnert av Kåre Viruds blues, nostalgi, rufs, vemod og sødme.

Fra Kåre Virud startet sin musikalske karriere i 1966, har han skapt og fremført musikk som duver mellom blues, rock, reggae, folk og vise. Forankringene til Muddy Waters, Bob Dylan og Tom Waits ligger klart i dagen, men rokker ikke ved Viruds originalitet som formidlende kunstner. Virud synger som han spiller gitar, i knappe og raspende strofer. I 1981 gav Vold og Virud ut LP-en Stein Regn, et ikke ueffent samlerobjekt i dag. Albumet ble remastret og utgitt på på cd i 2009 (Pan Records).

Billettpris kr. 200/250 (medlem/ikke medlem)

Billetter på www.billettservice.no

Program

neste ti konserter

Hele programmet