Ekstrakonsert til søndag; David Lindley (Østkanten Bluesklubb)

kr 200,-. / 18.04.10 21:00 Del denne sidenDelta

Grunnet flytrafikksituasjonen i Europa setter vi herved opp en ekstrakonsert med David Lindley førstkommende søndag. En liten sensasjon er det når vi nå tar i mot den musikalske gitartrollmannen David Lindley på intime Herr Nilsen!

Multi-instrumentalist David Lindley, kjent for sine mange år som kompanjong med Jackson Browne, og leder av sitt eget band El Rayo-X, har lenge promotert begrepet world music. David Lindleys elektro-akustiske musikk kombinerer uanstrengt amerikansk folkemusikk, blues og bluegrass tradisjoner med elementer fra afrikanske, arabiske, asiatiske, keltiske, gassiske og tyrkiske musikalske kilder. Lindley behersker en utrolig rekke strengeinstrumenter, inkludert men ikke begrenset til Kona og Weissenborn Hawaiian lap steel gitar, tyrkisk saz og chumbus, Midtøsten oud og irsk bouzouki.

David Lindley vokste opp i Sør-California og tok først opp banjo som tenåring. Mellom 1967 og 1971 grunnla og ledet Lindley det som nå blir sett på som det første World Music rockebandet, The Kaleidoscope.

I 1971 gikk David Lindley sammen med Jackson Browne og fungerte som Jacksons mest betydelige musikalske partner til 1981. I 1979 hadde Lindley begynt å arbeide med gamle venn Ry Cooder på "Bop Till You Drop" og "The Long Riders Soundtrack", et musikalsk samarbeid som har vart til i dag, og har sørget for mange opptak, prosjekter og flere turneer verden som en akustisk duo.

I 1981 skapte Lindley sitt bemerkelsesverdige band El Rayo-X, som integrerer amerikansk rootsmusikk og world beat med en tung reggae innflytelse.

Lindley og gitarist Henry Kaiser dro til Madagaskar i to uker i 1991 og spilte inn 6 album med gassisk musikk som viste seg å ha en stor innvirkning på world music scenen. Gjennom en lang og fremragende karriere, har Lindley vært en av Hollywoods mest etterspurte studiomusikerne og utlånt sine ferdigheter til de innspilte verkene til Bob Dylan, Rod Stewart, Linda Ronstadt, Crosby & Nash, Warren Zevon, og mange andre.

I 1990 førte et tilfeldig møte mellom Lindley og den jordanskfødte perkusjonisten Hani Naser til en improvisert jam og en umiddelbar beslutning om at "vi må ta dette på veien." David og Hani turnerte verden de følgende seks åra. Duoen spilte inn to "offisielle bootleg" CD'er.

Gjennom sine ekspansive og eklektiske konsertopptredener gir David Lindley konsekvent en av de mest unike konsertopplevelser tilgjengelig for musikkelskere i dag.