Jostein Hasselgård & Ingebjørg Loe Bjørnstad

kr 100,- / 16.06.09 21:00 Del denne siden

Jostein Hasselgård og Ingebjørg Loe Bjørnstad har lenge hatt lyst til å lage en konsert der de får framføre noen av de fineste sangene de vet om fra standardjazztradisjonen. Begge har de stor forkjærlighet for de bluesy, melankolske og skranglete gamle låtene som blant andre Billie Holiday, Ray Charles og Etta James var formidlere av, og det er disse sangene publikum får høre denne kvelden.


foto: CF Wesenberg

foto: Magne Langåker

De to sangerne ble kjent med hverandre da de var studenter på Noregs musikkhøskole,. De har stor respekt og beundring for hverandre, og dette samarbeidsprosjektet er noe de har gledet seg til i lang tid.

Jostein er en erfaren sanger og pianist som blant mye annet synger i det Spelemannsprisnominerte ensemblet Pust, har gitt ut plate med egen musikk, vært solist med Kringkastingsorkesteret, vært programleder og musiker i programmet Julemorgen på Nrk og hatt soloturné med seg selv og flygel.
Ingebjørg synger i ensemblet Små Grå som var aktuelle med urpremiere på Litteraturhuset i april 2009 med ny musikk av Bente Leiknes Thorsen og regi av Katinka Rydin Berge. Hun har drevet mye med improvisasjon innenfor ulike sjangre, og skriver også musikk til bandprosjekt i eget navn.

Bandet som er med denne kvelden er Ivar Loe Bjørnstad på trommer, Bjarne Christian Gustavsen på piano, Juhani Silvola på gitar og Sebastian Haugen på kontrabass. Dette er særdeles finfølende og dyktige musikere som sangerne gleder seg veldig til å få spille med. Bandmedlemmene er kjent fra mange ulike konstellasjoner, og har spilt med blant andre Jon Eberson, Bjørn Kjellemyr, Maria Mena, Earlybird Stringband, Sacred Harp og Nancy Drew.

Program

neste ti konserter

Hele programmet