Staut

Kr 200,- / 16.10.10 22:00 Del denne siden

STAUT er det nye stjerneskuddet fra Valdres som overrasker et stadig større publikum med sin friske folkrock og store spilleglede. Den 6‐manns store gruppa spiller akustisk folkrock og består av erfarne musikere med bakgrunn fra både folkemusikk, pop og rock.

Musikken komponeres og arrangeres av gruppa selv, og tekstene – som skrives av Ørnulf Juvkam Dyve, blir kritikerrost grunnet sitt dype innhold sammenflettet med store doser humor og glimt i øyet. Dyve er forøvrig tildelt ”Målprisen” av Valdres Mållag for god bruk av dialekt i sitt musikalske arbeide. De STAUTe musikere består av Gaute Lein Ausrød (vokal, gitar), Ørnulf Juvkam Dyve (alt av tangenter, kor), Asle Tronrud (feler), Tom Jonli (trommer, kor), Dag Arve Sandnes (gitarer, mandolin) og Torgeir Bolstad (kontrabass).

Gruppas debutalbum med samme navn ”STAUT” ble sluppet i Mars 2010 og gikk rett inn på VG‐lista, hvorpå det ble liggende i mange uker. Albumet har fått hele 5 stk terningkast 5 og 1 stk 6’er, og meget gode anmeldelser fra de største aviser i landet.Den unge gruppa er på kort tid blitt et ettertraktet live‐band og programmet for 2010 er tett med mange konserter omkring i hele landet, eks: Notodden Blues Festival ”Blues & Folk Stage”, Målrock i Årdal, Vinjerock i Jotunheimen og mange flere.

Program

neste ti konserter

Hele programmet