Freak

Kr 170,- / 17.09.11 22:00 Del denne siden

Skuespiller Reidar Sørensen’s eget rockeband....
Norges eldste, aktive rockere med egen doktoravhandling!

Historien startet sent på 60-tallet. En gjeng ungdommer fra Hemnesberget eksploderte i et rockeband som ingen hadde hørt maken til. Etter noen få, legendariske års spetakkel i Nordland la de på tur til København, og borte ble de. Helt til de ble samlet et par tiår senere og begynte å skrive rockelåter på dialekt. Albumene ”Spredd Før Aille Vindæ” og ”Kom Med Oss” ble allemannseie på Helgeland og sangene kunne høres dagstøtt på NRKs Nordlandssending.
Klassiske utesteder i Oslo som Smuget og Cruise Café var fullpakket når FREAK var på besøk. Rock-kjendisene satt på første benk og digget de sterke tekstene som ble servert med innlevelse og seriøsitet. Det ble snakket om Norges svar på Rolling Stones, Dr. Larsen på Nesna har i hvert fall skrevet ei avhandling om det...!

SVART HUND

2009 startet som et nytt kapittel i FREAK’s historie. Et nytt album utkom med strålende kritikker, livejobber i løpet av sommeren vitnet om en så absolutt vital 40-åring på jubileumsturné. Norges eldste, aktive rockeband leverer!
De 10 nye låtene fra Marstokk og Sørensen bærer ikke preg av at det er gamle gubber vi referer til. Albumet sprudler av spilleglede og hardtslående, moderne, men så klart, tradisjonell rock.

2011
FREAK fortsetter sitt korstog for Helgelandsrocken. Sommeren igjennom besøkes en del gamle kjentfolk, men også nye venner er på vei inn i FREAK’s univers.
De originale medlemmene Reidar Sørensen (vokal), Odd Johan Horseng (gitar), Øystein Johansen (gitar), Frank Marstokk (trommer, vokal) suppleres av Holger Chr. Sjåvik (bass, vokal) og Erik Nilsson (orgel, piano).

Program

neste ti konserter

Hele programmet