Byting

Kr 300,- + avg. / 17.09.16 22:00 Del denne siden

FolkRock band frå Telemark der el-gitar og hardingfele møtas!
Byting er et nytt og spennende band fra Bø i Midt-Telemark. Med beina godt plantet innenfor folkrocken, har de siden 2014 turnert land og strand rundt og opparbeidet en stor fanskare. For tiden er de aktuelle i den nye tv-serien ‘Norske Rednecks’ på MAX.

Det var via det populære radioprogrammet NRK ‘Telemarkscenen’ at mange for første gang ble kjent med bandet Byting. De tre egenproduserte låtene bandet spilte live i NRK sitt studio ble de mest spilte låtene fra Telemarkscenen noensinne, og spesielt «Mann av glas» har fått stor oppmerksomhet. Siden oppstarten i 2014 har Byting hatt en travel kalender med spillejobber over hele landet. Deres debutalbum «Byting» ble sluppet samme år, og snart er den talentfulle gjengen klare med oppfølgeren.

Byting skriver låter om livets realiteter både på godt og vondt, enten det er selvopplevd eller gjenfortalt. Et eksempel på dette er bandets første singel «Høvdingen», en låt som vokalist og frontfigur Thomas Hellekås skrev som en hyllest til musikeren Jon Elling Buen Garnås, som dessverre gikk bort i en bilulykke. Bandet er også kjent for låter som omhandler langt lystigere temaer, selvsagt sunget på klingende ‘Bømål’. Det blir fort både fest og god stemning når telemarkingene drar i gang, noe publikum vet å sette pris på.

Denne våren er Byting medvirkende i den nye dokusåpen ‘Norske Rednecks’, som nylig hadde premiere på tv-kanalen MAX. Serien følger en gjeng livsglade originaler som setter pris på mekking, musikk og øl. Byting har i tillegg til å ha produsert musikken også synlige roller i serien, og det er også medlemmer i bandet som har de syngende fortellerstemmene.

Navnet Byting, for de som måtte lure på det, er gjerne en betegnelse som brukes for å beskrive en person som til tider er en villbasse, eller som de sier; «Men heilt ubrukeleg e'n nå au, den bytingen». Våren 2016 er telemarkingene klare med sitt nye album, og de fortsetter å turnere landet rundt for å dele den gode musikken og den gode stemningen.

Byting består av: Thomas Hellekås (vokal/gitar), Per Anders Buen Garnås (hardingfele), Svein Eivind Mo Haugan (gitar), Marius Skjelbred (bass), Halvor Halvorsen (trommer).