Store Norske SEEGER SESSIONS BAND

Kr 150,- / 18.01.14 22:00 Del denne siden

Bandet tidligere beryktet som Møkkabandet, har de seneste årene rendyrket repertoaret som Bruce Springsteen har gjort kjent gjennom sine Seeger Sessions-plater. Her snakker vi om amerikanske folkeviser fra de harde 30-åra og framover, fremført med både fele, banjo, trekkspill, messingblås og strømgitar. Dette er musikk om gamle cowboys, gruvearbeidere, gamblere, jernbaneslusker og annet fintfolk. Denne musikken ble skrevet i en tid da folk flest ikke hadde platespiller i huset, så låtene måtte være så fengende at de ble husket første gang man hørte dem på radio. Kanskje er det derfor det alltid blir både allsang, dans og andre tildragelser når Store Norske Seeger Sessions står på scenen.

Sangene handler om den feige Robert Ford som skjøt Jesse James i ryggen, farmen i Oklahoma som blåste bort og Old Dan Tucker som drakk seg full og gikk på trynet i bålet. I beste gospel og bedehus tradisjon fortelles historien om Jacobs Ladder og om Jomfru Maria som sørger. Dette er tradisjonsmusikk med historier som er fortalt gjennom århundrer. En blanding av New Orleans, Dixieland, hestepopp, lassojazz , irske toner og en dose god gammaldags rock´n roll.
Disse gamle folkevisene ble tatt fram igjen og gjort kjent av blant andre Pete Seeger (Barn av regnbuen) under folk-bølgen på 60-tallet, før the Boss revitaliserte sangene med et stort band og to plateutgivelser nå i de senere åra.

Store Norske Seeger Sessions Band består av 12 musikere, fra både Indre Østfold, Värmland, Oslo og Drammen.

Håvard Lippestad - Gitar og sang
Erik Nilsson - Piano
Gjermund Stordahl - Kontrabass
Kjetil Haugbro - Gitar, bouzouki og sang
Eddy Lyshaug - Trekkspill
Rino Silden - Banjo
Maria Larsson - Fele
Jørn Ellingsen - Trommer
Vidar Bråthen - Trombone
Peder Øyseth - Trompet
Anett Roselin Svardal - Sang
Gry Roselin Stivang - Sang