Captain Gone

Kr 100,- / 18.03.13 21:00 Del denne siden

Captain Gone oppstod etter en idè i 2004. Lyndon Riley, Jon Arne Bjørnstad, Eirik Skaar og Rune Mandelid studerte i Leeds sammen, og hentet inspirasjon til Captain Gone gjennom årene på jazzklubber og konsertsteder i Leeds og omegn.

Først noen år senere, nå med Olav Senstad på bass, bestemte de seg for å spille inn et fullt album og tok kontakt med Jonas Kroon som produsent. Jonas Kroon er en svorsk komponist/produsent/mikser som var det beste som kunne skje for Captain Gone. Han klarte sammen med bandet å plukke ut 10 låter fra et knippe på 40 som skulle havne på platen. Jonas introduserte et sound som beholdt det "gammelmodige" og vintage i uttrykket. Med bruk av gamle autentiske instrumenter og mikrofoner fra gamle dager, skiller platen seg ut i jungelen av hypermoderne digitalproduserte album.

Albumet "A hundred nights like this" er en melankolsk samling melodier og tekster. Låtene varierer fra nakne, ærlige ballader til store, svulstige instrumentalpartier. Vokalbaserte melodier med utstrakt bruk av masse koring og lag på lag med blås og stryk.

Platen bærer preg av en dragning mot havet og sjøfolk. Dette kan være fordi mange av låtene er skrevet i Hardanger oppe på et sted der ”ingen kunne tru at nokon kunne bu” (har faktisk vært på TV-serien) oppe på en fjellhylle med havet som nærmeste nabo. Captain Gone har holdt en del konserter i Hardangerområdet også. Guttene er tilstrekkelig romantiske for et gresk drama og legger hjertene sine på bordet uten at du må be om det. En feminin tilnærming til et maskulint følelsesregister med blant annet savn til kvinner og tapt kjærlighet.

Program

neste ti konserter

Hele programmet