Oslo Jazzfestival: Bjørn Vidar Solli Wedding Band

Kr 180,- / 18.08.11 22:00 Del denne siden

Etter fire år i New York har Bjørn Vidar Solli stiftet bekjentskap med en rekke av de beste musikerne i byen. I år vender Solli hjem for å gifte seg, og i anledning bryllupet har han satt sammen et bryllupsband som spiller en eksklusiv konsert på Oslo Jazzfestival før turen går videre til bryllupet.

Gitarist og komponist Bjørn Vidar Solli er en av Norges ledende jazzgitarister. Han har spilt verden over og mottatt utallige priser. Eddie Henderson, Frank Wess, Gene Perla, Joey De Francesco, Jimmy Rosenberg, Bugge Wesseltoft, Ola Kvernberg og Petter Wettre er blant musikerne Solli har spilt med. Han har gitt ut fire album i eget navn, og sammen med trioen SOLID! har han turnert i USA, Australia og Asia så vel som i Norge og Europa. I fjor turnérte Solli i Sør-Afrika med den irske trioen Organics og dro på en ukelang norgesturné med saksofonisten Seamus Blake og SOLID!. I kjølevannet av turnéen spilte de inn ett nytt album i Rainbow Studio.

Bjørn Vidar Solli Wedding Band består av flere av dagens aller mest spennende New York-musikere. Kanadiske Ingrid Jensen er en av verdens ledende trompetister med seks soloalbum og et langt samarbeid med Maria Schneider Orchestra på merittlisten. Britiske Will Vinson er et av de nye saksofonstjerneskuddene fra New York og har turnért med Gonzalo Rubalcaba og Lage Lund, så vel som Rufus Wainwright. En av New Yorks for tiden flittigst brukte pianister er kanadiske Bryn Roberts med sin lyrisk og svingende stil inspirert av blant andre Bill Evans og Fred Hersch. Australske Matt Clohesy er blant de travleste bassistene i bransjen og turnérer med blant andre Kurt Rosenwinkel, Kevin Hays, Seamus Blake og Jonathan Kreisberg. Jon Wikan er den eneste ekte amerikaneren i dette New York-baserte bandet, men han er opprinnelig fra Little Norway, Alaska. Han turnérte i Norge i 2010 med Solli og er en strålende jazztrommeslager med dyp sving og engasjerende soli.

Bjørn Vidar Solli er kjent for sitt engasjerende og idèrike gitarspill med referanser til store deler av jazzhistorien. Solli henter inspirasjon fra mange ulike sjangre, og hans komposisjoner har ofte komplekse harmoniske progresjoner med lekende og svingende linjer. Repertoarmessig vil Sollis bryllupsband ta utgangspunkt i hans originalkomposisjoner, men de fremfører garantert også noen jazzklassikere i løpet av kvelden.

Besetning: Bjørn Vidar Solli (gitar), Ingrid Jensen (trompet), Will Vinson (saksofon), Bryn Roberts (piano), Matt Clohesy (bass), Jon Wikan (trommer)

Artistens hjemmeside:
http//www.solidjazz.com
http://www.myspace.com/bjornsolli
http://www.ingridjensen.com
http://www.myspace.com/ingridjensen
http://www.nineteeneight.com
http://www.myspace.com/willvinson
http://www.brynrobertsmusic.com
http://www.myspace.com/brynrobertsmusic
http://www.mattclohesy.com
http://www.jonwikan.com

Program

neste ti konserter

Hele programmet