Bjølsen Valsemølle

Kr 200,- / 19.05.12 22:00 Del denne siden

BJØLSEN VALSEMØLLE SØRGER OVER TAPET AV MARTIN AUNE MEN FORTSETTER SIN VIRKSOMHET MED PLATINNSPILLING OG LIVE-OPPTREDENER. BANDET FEIRER I ÅR 30 ÅRS JUBILEUM SOM PLATEARTIST MED NYTT ALBUM. ARBEIDSTITTELEN ER ”GJENNOM MARG OG BEIN” OG BANDET VIL SLIPPE NYE LÅTER I LØPET AV SOMMEREN, ALBUMET KOMMER I HØST.

Litt historikk:.
Etter en utrolig aktiv periode på 80-tallet med tre plateutgivelser, omfattende turnering over kongeriket og stort ry som liveband, gikk Oslobandet Bjølsen Valsemølle inn i koma i 1986. Sommeren 1996 dukket bandet opp igjen i NRK ’s ”Tore på sporet”, kom med en samle-CD, og turnerte igjen. Vinteren 1999 ga bandet ut den kritikerroste CD-en”Danse på snø” og la ut på veien igjen. Så gikk bandet på ny inn i hvilemodus. Trond Ingebretsen gjorde solojobber med Bjølsen-låter. De andre gutta spilte i andre bandsammenhenger.

Høsten 2006 gjorde Bjølsen en gjenforeningskonsert på Melhus i Trønderlag.
Våren 2007 gikk Bjølsen i studio og i september 2007 kom dobbel-albumet ”OVER ELVA” med 13 helt nye låter. I tillegg hadde bandet nyinnspilt 11 av sine mest kjente låter fra 80- tallet. Klassikere som ”Soria Moria” ( Nå med Bjarne Brøndbo som gjest), ”Vaterlands bru” (Med Lillebjørn Nilsen på gjestelista) og ”Vålerenga kjerke” kom i nye versjoner.

Høsten 2008 bidro Bjølsen på minne-CD’en for artisten St Thomas. Bjølsens versjon av St Thomas låta ”Cornerman” har i flere aviser blitt utropt til CD-ens høydepunkt.
I juni 2009 slapp Bjølsen singelen; ”91,72”. Singelen var en hyllest til spydkasteren Terje Pedersens legendariske verdensrekord-kast på Bislett i 1964, og Bjølsen framførte låten ved
I åpningen av Bislett Games 3. juli. Låten rullet og gikk på radio gjennom sommeren.

Ny Bjølsen-CD ble sluppet 12. OKTOBER 2009. CD-en hadde tittelen ”MOHAMMEDS CAFE”. Den inneholdt 10 nye låter signert Trond Ingebretsen. CD-en var produsert av bandet under ledelse av keyboardist Martin Aune. .
”Mohammeds Cafe”CD-en høstet sterke kritikker fra et samlet pressekorps med terningkast 5 i VG, Dagbladet, Aftenposten, Fedrelandsvennen, Romerike blad og andre aviser. Tittel-låten og andre låter fra CD-en har fått mye radiospilling og Bjølsen har atter en gang turnert og befestet sitt ry som et glitrende live- band.

Sommeren 2010 var Bjølsen i studio på nytt og spilte inn sin egen jule-låt: ”Fatter’n og Gullfaks”,.Singelen rusla og gikk på diverse radioer jula 2010.

Høsten 2011 gikk Bjølsen Valsemølle inn i en tung og vanskelig periode. Bandets keyboardspiller gjennom nesten 30 år, Martin Aune ble alvorlig syk og han dør like før jul 2011. Martin var bandets produsent på de siste innspillingene og skulle ha produsert den kommende plateutgivelsen. Bandet har valgt å gå videre og fortsette med det nye plateprosjektet som blir gjort med ny produsent.

Endre Christiansen har overtatt keybord-plassen og bandet er nå i ferd med å avslutte innspillinga av et nytt album som har fått arbeidstittelen ”Gjennom marg og bein”. En minnelåt til Martin er
med på plata som kommer ut i høst. Det vil bli lagt ut låter i løpet av sommeren.
Bjølsen Valsemølle har i år30-års jubileum som plateartist, og bandet skal sjølsagt ut og turnere i forbindelse med plate-lansering

Bjølsen Valsemølle er:
Trond Ingebretsen, sang, gitar og munnspill
Leif Ottesen, gitar og kor
Endre Christiansen, orgel ,piano og synth
Tor Hauge, trommer
Lars Aas Hansen, bass og kor

Program

neste ti konserter

Hele programmet