Østkanten Bluesklubb presenterer: Dr. Feelgood

/ 19.09.09 22:00 Del denne sidenDelta

Et av de virkelig store legendariske britiske bluesrockbandene fra 70-tallet besøker oss. Dr. Feelgood er kjent for enkel, hard rock'n'roll og singler som bl.a. "Back in the night" og "Roxette".

I 1967 hadde den britiske bluesboomen satt seg godt. John Mayall regjerte tronen, men nystartede Fleetwood Mac, Chicken Shack og Savoy Brown Blues Band fulgte like bak. Lee Brilleaux og kompisen Wilko Johnson likte den amerikanske bluesmusikken, og stiftet The Southside Jug Band samme år. Dette ble senere til The Fix og The Pigboy Charlie Band, og de spilte en miks av blues og folkemusikk, ikke ulikt verdensstjernene The Lovin’ Spoonful.

Men stilen forandret seg. På 1960-tallet spilte Wilko i Johnny Kidd and the Pirates, og på bandets repertoar sto sangen ”Dr. Feelgood”. Da 1970-årene sto for døren var den originale rocken ”gjennoppdaget”, ikke minst med Beatles’ ”Lady Madonna”. Lee og Wilko ville spille mer goodtime rock’n roll, og det nye bandnavnet ble dermed Dr. Feelgood. De debuterte i The Tally Ho i Camden i London i 1973. Suksessen var en realitet. Albumet ”Stupidity” gikk til topps på listene, og uendelige turneer og lange netter førte etter hvert til at Wilko hoppet av. Han ble erstattet av Gypie Mayo, men også han fikk nok av turnelivet. Men suksessen fortsatte likevel. Gitaristen John Crippen kom med, og både trommis og bassist ble skiftet ut.

I 1994 rammet tragedien Dr. Feelgood. Sent på kvelden den 7. april døde Lee Brilleaux etter en tids sykdom, bare en måned før sin 42. bursdag. Med ham hadde den britiske rhythm’n blues-scenen mistet en av de aller største utøvere gjennom tidene. Betydde dette døden for bandet? Nei, heldigvis ikke. I dag spiller Kevin Morris, Phil Mitchell, Robert Kane og Steve Walwyn som aldri før, og turnerer verden over med en stor tilhengerskare i ryggen. Robert Kane, som tok over som sanger i 1999, gjorde i 2007 sin spillejobb nummer tusen med gruppa. Dr Feelgood anno 2009 er både unikt og tøfft

Program

neste ti konserter

Lørdag 30.05.20 16:00

Helle Brunvoll og Magne Arnesen - strømmekonsert

Lørdag 06.06.20 16:00

Kompen Quintet - strømmekonsert

Hele programmet