William Hut

Kr 150,- / 19.09.11 21:00 Del denne siden

Etter mange år som frontfigur og låtskriver i det Bergensbaserte bandet ”Poor Rich Ones” valgte William Hut i 2002 og fokusere på sin solokarriere. Siden da har William rukket å gi ut fem solo album hvor tre av dem er belønnet med spellemanns nominasjoner. I romjulen 2006 ga William Hut ut albumet ”Nightfall” på plateselskapet Universal Music. Albumet er til nå Williams største kommersielle suksess med sine ca. 25.000 solgte album bare her i Norge. Hit singelen ”Take it easy” lå hele 29 uker på VG listens Topp 20 (deriblant som nr. 1) og har til nå solgt til trippel platina.

To år senere ble oppfølgeren ”Silent Hum” gitt ut, et album som viser en mer dynamisk og orkestrert side av William Hut. ”Silent Hum” ble mye omtalt i media som et album med sterke røtter i 70 tallets produksjons tradisjoner, og ble i enkelte kretser også omtalt som innadvendt og lavmælt som igjen førte til mye uenighet blant kritikere landet over.

I disse dager er William Hut klar med nok et soloalbum, det sjette i rekken. Tittelen ”The Gathering” gjenspeiler mer en noen gang Williams ønske om å samle livets mange vendinger og ikke minst karrierens diverse musikalske utrykk de senere år i et klassisk stramt, enkelt og ryddig utrykk etter Hut’s hjerte. ”The Gathering” er nå under sluttføring og albumets første singel ”There’s no ghost” har allerede gjort det skarpt på norsk radio, og kan deriblant vise til hele 13 uker på NRK P1s A-liste.

I tiden som kommer vil også Hut fokusere mye på konsert scenen og ikke minst på alle de erfaringer han har gjort seg etter en lang årrekke med turnevirksomhet i inn og utland. Et konsertmøte med William Hut i året som kommer vil bevege seg i hele spekteret fra intimkonsert til et massivt band uttrykk sammen med hans trofaste medmusikanter.

Du finner mer informasjon samt musikk, bilder, linker og videoer på William Huts offisielle hjemmeside: www.williamhut.com

Program

neste ti konserter

Hele programmet