Foto: Øivind Eide

Amund Enger

kr 150,- / 19.10.10 21:00 Del denne siden

Amund Enger har markert seg både som artist og bakmann i norsk musikkliv siden tidlig på 1980-tallet, men allerede på 70-tallet la folk merke til han. I datidens Idol, "Chans til sjansen" i det svensk-norske tv-programmet "Hylands Hörna", var Amund i 1972 finalist sammen med Anita Skorgan. Samme år fikk han lappen og sin første bil; Volvo Amazon. I 1975 møter han et av sine store idoler, Art Garfunkel. De to holdt en legendarisk intimkonsert på Bardøla Høgfjellshotell.

Amund Enger platedebuterte med LP-en "Natt alene" i 1981 og fulgte opp med "Hvis jeg..." i 1983. Mellom de to platene turnerte han tre måneder i USA i 1982. I 1985 deltok han som artist og komponist i den norske finalen av Melodi Grand Prix med låta "Oh-la-la" og fulgte opp med ny deltagelse som komponist i 1987 med låta "I samme båt" som ble fremført av Sigvart Dagsland. Året ble aktivt på mange andre måter også; han ble far til Eskil og musikal-debuterte i "Sommer i Tyrol" sammen med Rolv Wesenlund. I 1987 spilte han på nytt i musikal, nå studentlederen Enjolras i "Les Miserables". De neste årene ble det flere slike roller i bl.a. "Grease", "Jungelboken" og "Jesus Christ Superstar". Gjennom hele 90-tallet og frem til 2003 var han frontfigur i bandet Mrs. Robinson.

Amund Enger har i alle disse årene også skrevet sanger for andre artister.

I 2005 ga Maria Arredondo ut julehiten "Himmel på jord" som han skrev sammen med Jan V. Johannessen. "A Glimpse of Happiness" var Amunds første album på mange år - og det første med engelske tekster. Det kom i 2006 og var den naturlige forløperen til det nye norskspråklige albumet "Håp". "Håp" er produsert av Giert Clausen og Håkon Iversen, to av Norges beste produsenter av akustisk norskspråklig musikk.

Program

neste ti konserter

Hele programmet