Helene Bøksle Julekonsert

kr 200,- / 19.12.10 20:00 Del denne siden

Helene Bøksle er en av Norges fremste sangsolister, med en voksende internasjonal karriere. Hun skriver det meste av materialet sitt selv i landskapet mellom folkemusikk, pop og folkrock. I desember 2009 gav Helene ut sin tredje solo-CD, “Det hev ei rose sprunge” på Universal Music Norway. Albumet fikk svært gode mottakelser, og ble blant annet kåret til “årets vakreste album”. Platen solgte til gull - mer enn 20.000 eksemplarer.

De øvrige utgivelsene “Elverhøy” (2006) og “Morild” (2008) høstet også svært gode kritikker. Både “Elverhøy” og “ Morild” ble begge nominert til Spellemannprisen i kategorien “Beste Vise”. Sangen “Natta vi har” fra det første albumet var den mest spilte sangen på radio i 2006. Singelen “Lys over nattsvart jord” (2009) var A-listet på NRK P1 i seks uker før jul ifjor.

Helene også bidratt på flere andre musikalsle prosjekter. I forbindelse med Funcoms storsatsing på onlinespillet “Age of Conan” var Helene stemmen til temamusikken, som for øvrig har vunnet flere priser verden over. I tillegg til en lysende sangkarriere har Helene også markert seg som skuespiller i ulike oppstninger ved Agder Teater og Nationalteateret i Oslo. I sommer har hun hatt hovedrolen i Mostraspelet på Bømlo, sunget på Åpningen av Olavfestdagene i Trondheim, konsert med KVARTS og Kristiansand Symfoniorkester på Tall Ship Race. I høst reiser hun på turne til Kina, og skal også ha konserter i Tyskland, Danmark, Brasil.

Helene nyter idag stor etterspørsel som artist, og er stadig med i ulike TV-produksjoner. I løpet av det siste året har hun blant annet deltatt i det populære NRK-programmet “Beat for Beat”, tv-konserten “Dugnad for Haiti” som ble avholdt i Den Norske Operaen til inntekt for jordskjelvofrene på Haiti, samt et portrettintervju i Lørdagsrevyen på NRK Dagsrevyen.

Helene jobber tett sammen med flere av Norges mest anerkjente musikere, som også spiller fast på flere av hennes konserter:

Program

neste ti konserter

Hele programmet