Oslo Jazzfestival: Kompen Quintet

/ 20.08.11 22:00 Del denne siden

Trombonist Kristoffer Kompen er utdannet ved Musikkonservatoriet i Kristiansand og Norges Musikkhøgskole. Han har markert seg gjennom band som Jazzin’ Babies, Kompen/Værnes Kvintett og Hoo Ray, samt som initiativtaker og drivkraft i ensembler som svensknorske Union Rhythm Kings som debuterte under Oslo Jazzfestival 2008 og Kaba Orchestra som debuterte med utsolgt hus og prosjektet ”Tribute to Ella Fitzgerald” under Oslo Jazzfestival 2010.

Kristoffer Kompen har turnert med Rikskonsertene, teaterproduksjoner og en mengde band og ensembler innen jazz og beslektet musikk. Hittil har han deltatt på ti innspillinger, og tidligere i år slapp han sitt første album i eget navn med det relativt nye bandet Kompen Quintet. Albumet har fått navnet ”Short Stories Of Happiness”, og samtlige låter er skrevet av Kompen. Dette er swingende jazz med melodiøse linjer, masse energi og en haug referanser tilbake til jazzhistorien.

Kompen Quintet er et stjernelag bestående av Eirik Hegdal på saksofon, Eyolf Dale på piano, Jo Skaansar på bass og Andreas Bye på trommer i tillegg til Kompen selv på trombone. Her samles et knippe unge, men samtidig også etablerte musikere som alle har gjort seg bemerket på jazzscenen de siste årene.

Under fjorårets Oslo Jazzfestival mottok Kristoffer Kompen Statkrafts Young Star-stipend for 2010, og juryen som bestod av musikerne Bugge Wesseltoft og Susanne Wallumrød, Blå-gründer Martin Revheim og Stein Dale fra Statkraft, uttalte blant annet følgende om ham i tilknytting til prisutdelingen:

”Som musiker ser juryen på prisvinneren som en kreativ tradisjonsbærer og utøver som yter stor respekt i et bredt felt av både musikere og publikum.”

Besetning: Kristoffer Kompen (trombone), Eirik Hegdal (saksofon), Eyolf Dale (piano), Jo Skaansar (bass), Andreas Bye (trommer)

Artistens hjemmeside:
http://www.myspace.com/kompen

Program

neste ti konserter

Lørdag 30.05.20 16:00

Helle Brunvoll og Magne Arnesen - strømmekonsert

Lørdag 06.06.20 16:00

Kompen Quintet - strømmekonsert

Hele programmet