Low-Fly Quintet

Low-Fly Quintet


Tirsdag 20.09.22 Kl. 20:00 / Kr. 270,- / Billett

Low-Fly Quintet er en jazzkvintett som er unik i norsk sammenheng. Deres originalmusikk kombinerer mellomkrigstidens jazz- og blues med flere av nåtidens sjangre. Med sitt originale utrykk lager kvintetten også nye og overraskende versjoner av standardlåter og byr alltid på forfriskende live opplevelser.

Kvintetten fikk svært gode anmeldelser i både regionale og internasjonale medier på platene sine der flere trillet terningkast 6. Plateslippkonserten i kvintettens egen hjemby, Hamar, var utsolgt og fikk anmelderen i Hamar Arbeiderblad til å trille terningkast 6 i begeistring; «Høye forventninger var med det overgått, og det er bare å glede seg til neste gang kvintetten går på scenen» Hamar Arbeiderblad

 Samtidig som Camilla Tømtas vokale utrykk har et bredt spenn som gir assosiasjoner til både Ella Fitzgerald og Monica Zetterlund gir den instrumentelle besetningen med pianotrio og cello en ramme som skaper noe helt unikt. Om kvintetten sies det at de er et liveband som overrasker. Bandet har unik evne til å engasjere publikum og ta dem med på en reise enten gjennom vokalistens unike formidlingsevne, der hun tar tilhørerne med inn i sine historier eller ved de instrumentelle strekkene der musikerne fremfører sine soli .

 Low-Fly Quintet ga ut debutplaten sin «Stop For A While» i 2017 og oppfølgeren «Winter Love Song» kom i oktober 2019. 

Anmeldte konserter har fått svært god omtale:  

«Det er ikke hverdagskost å få nye låter pakket inn i papir fra førkrigstida, men denne gjengen gjør det, og de gjør det bra.»

'

-Oppland Arbeiderblad konsertanmeldelse om konsert på Gjøvik : 

 «Low-Fly Quintet (..) leverte en bunnsolid jazzkonsert (…) Applausen ville ikke stanse, og det ble et ekstranummer etter ekstranummeret, også.

Foto: Kim Rognmo

Lignende:
Lørdag 30.07.22 Oslo Jazzforum // Bjørn Vidar Solli / Randy Ingram kvartett
Lørdag 03.09.22 Oslo Jazzforum // Antonsen, Hvalryg, Olstad Trio feat. Hallgeir Pedersen
Lørdag 10.09.22 Oslo Jazzforum // Kåre Garnes Trio
Lørdag 24.09.22 Oslo Jazzforum // ØyvindLAND
Lørdag 01.10.22 Oslo Jazzforum // Håvard Stubø Quartet
Lørdag 22.10.22 Oslo Jazzforum // Cecilie Grundt Quartet feat. Knut Riisnæs
Tirsdag 08.11.22 Espen Eriksen Trio med Andy Sheppard