Big Band Sunday:
Tribal Tech Project
Sandvika Storband m/Jarle G. Storløkken

Kr 150,- + avg. / 20.11.16 20:00 Del denne siden

Jarle G. Storløkken har arrangert ut et knippe av Tribal Techs låter for storband. Dette formatet kler Tribal Techs musikk ekstremt godt i og med at Henderson og Willis ofte har akkurat storbandets klangverden og rollefordeling i bakhodet når de komponerer. Jarle Storløkken er kjent for mange som en av våre fremste gitarister, blant annet i bandene Made in Corea og Christiansand string Swing Ensemble. Jarle leder selv kveldens konsert. Velkommen til en festaften for alle musikkelskere!!!

Tribal Tech

Akkurat som sine kolleger Pat Metheny og John Scofield nyter strengeikonet
Scott Henderson like stor anerkjennelse for sine bedrifter som komponist som
for sine ubestridelige evner som gitarist. Henderson er opprinnelig fra Miami,
Florida, og har helt siden oppveksten sugd til seg og absorbert et vell av ulike musikalske uttrykk i denne musikalske smeltedigelen av en storby. Spesielt karibiske influenser er tydelige i musikken hans, men like fremtredende er arven fra 70-tallets jazzrock og fusion, rotekte Mississippi-blues og tung Texansk rock – hele tiden med den mangslungne amerikanske jazzhistorien som bakteppe.

Henderson ble først kjent for det store jazzpublikum som medlem av Chick Corea
Electric Band og Zawinul Syndicate. På slutten av 80-tallet startet han sitt eget band, Tribal Tech, sammen med bassfantomet Gary Willis. Musikken deres kan best beskrives som ”et Weather Report for 90-tallet”, hvor ekstremt sterke
melodier settes inn i originale og ambisiøse låtstrukturer. Dette toppes med et
avansert harmonisk språk og virtuose improvisasjoner, og helhetsinntrykket blir kort og godt spektakulært!!

Program

neste ti konserter

Hele programmet