Multiverse

AVLYST! Multiverse


Tirsdag 21.04.20 Kl. 20:00 / Kr. 200,- / Billett

I løpet av to år siden kvintetten Multiverse så dagens lys, har de gitt ut to kritikerroste album og utviklet en helt spesiell form for samspill. Det er stor kontrast mellom fri, øyeblikksbasert improvisasjon og kompliserte kompositoriske strukturer, men det er nettopp i møtet mellom disse at Multiverse har skapt et tonespråk basert på intuitivt samspill, lyttende kommunikasjon og musikalsk åpenhet. 

Bandet har en tydelig jazztilnærming til musikken, selv om låtene like gjerne kan lene seg mot klassisk modernisme med referanser som Ravel og Messiaen eller østlige improvisasjonsprinsipper fra India eller Midtøsten. Musikken framføres med stor improvisatorisk frihet og tett samspill mellom musikanter som på hvert sitt vis har vist seg som sterke representanter for den nordiske jazzen av i dag.

De to platene til Multiverse («Multiverse» og «Theory of Anything») har mottatt strålende kritikker fra inn- og utland. Jazzanmelder Terje Mosnes (Jazzinorge.no) beskriver Multiverse som «ett av landets for tida aller mest originale, ambisiøse, avanserte og komplette band.» og «en kvintett som på medrivende vis forener kontrollert melodiøsitet med sitrende improvisasjonslyst (…) Hele kvintetten later til å være styrt av én felles hjerne.»

Anders Lønne Grønseth: sax/klarinett.

Hayden Powell: trompet.

Espen Berg: piano.

Audun Ellingsen: kontrabass.

Einar Scheving (ISL): trommer.

Lignende: