Oslo Plektrum - releasekonsert

Kr 100,- / 21.06.14 22:00 Del denne siden

Krafttrioen Oslo Plektrum serverer et variert og bredbent repertoar bestående av klassisk rock i egne versjoner ispedd en god dose egenkomponert humørfylt rock på norsk. Oslo Plektrum ble dannet i 2001 og består av erfarne musikere. Beranek (vokal, gitar) hadde en stor popkarriere på 80-tallet, har hatt en tilsvarende suksessfull karriere som komiker og gjorde comeback som plateartist i 2013. Jan Swensson (bass, vokal) var en av pionerene i pønkmiljøet i Trondheim på 70-tallet og spilte hardrock med bergensbandet The Heat på 80-tallet. Øystein Jevanord (trommer) har lang erfaring fra band som deLillos, a-ha, Dog Age og Femi Gange. Alle tre spilte i det nynorske kultbandet Dei Nye Kapellanane på 90-tallet.

De tre herrene har opptrådt fra Kirkenes i nord til Arendal i sør, enten i selskap med sin gode venn og tekstforfatter Are Kalvø eller på egenhånd. Bandet legger vekt på et sobert, dresskledd ytre som står i sterk kontrast til de svettedrivende konsertene med mye lyd og energisk livsutfoldelse. Spilleglede er et stikkord for trioen, som alltid yter sitt ypperste for at publikum skal trives. I disse dager gir Oslo Plektrum ut sitt etterlengtede debutalbum som har fått tittelen «14». Her er det ti egne komposisjoner, brorparten med tekster av Are Kalvø, og to coverlåter. En av dem er «Kinataus», en godlynt versjon av David Bowies «China girl», nå med nynorsk tekst!

Oslo Plektrum vil gjerne gi oslorocken et ansikt, og kaller seg ikke uten grunn byens førende leverandør av lekre licks og røffe riff.

«Musikalsk fremstår Oslo Plektrum som en blanding av Police og rock’n roll-punkerne i Eddie & The Hot Rods. Her slurves det ikke et millisekund i overgangene, og riffa tilhører det aller, aller ypperste sjikt.»
Arild Rønsen

Mer info:
www.osloplektrum.no

Program

neste ti konserter

Hele programmet